Boca za vjenčanje, ukrašen svoje ruke

Posebne događaje u životu i žele proslaviti na poseban način. Bilo da je sledeći rođendan ili godišnjica, večeru, ili najvažniji dan u vašem životu - vjenčanje, uvijek želite da bude zapamćena gostiju. U tom smislu, nije potrebno da se kuhati egzotičnih jela. dovoljno lepa za ukrašavanje boca na vjenčanje sa svojim rukama, da postane nezaboravan odmor.

izboru stila

Pre početka kreativnu stranu pitanje, morate odlučiti koliko originalnih boca će biti na stolu.

Video: WEDDING Bottle (za goste) sa svojim vlastitim rukama. DIY / Wedding.

Ako želite da krase mlada i mladoženja tablice, možete ukrasiti dva bocu šampanjca na vjenčanje sa svojim rukama, privlačeći ih u obliku par mladenaca.

boca za vjenčanje

Ako je originalna boca je puno, a zatim ukrasiti ih da budu u istom stilu. Ovo će stvoriti harmoničan sliku praznične trpeze ukras.

Nakon utvrđivanja broja boce da se uređen razmotriti njihov izgled, kao i bilo koji materijal koji je potreban da se stvori. Postoji nekoliko načina ukrašavanja boce:

 • Decoupage salvete boca vjenčanje sa svojim rukama može napraviti čak i početniku sa potrebnim materijalima.
 • Decoupage ljuska jajeta i izgleda impresivno i neobično, tako da gosti će pamtiti. Ovaj dizajn se mogu kreirati u bilo kojoj boji.
 • Platno uređen boce šampanjca za vjenčanje sa svojim rukama je više pogodan za dekoraciju mladenaca stola. Posebno elegantan izgled, kada je jedan šampanjac "obučen" u smokingu, mladoženja, a drugi - da se oblači kao mlada.
 • Ukras trake - je još jedan način da impresionira gostiju. To se može primijeniti kada postoji potreba za obradu velikog broja boca.
 • Jedan od najneobičnijih i originalne oblike dekoracija za vjenčanje će biti bocu, ukrašena slatkiše.

Lijepo uređen boca može biti ne samo sto ukras, ali i predivan originalan poklon koji će biti cijenjen od strane drugih.

Decoupage salvete boce

Za bolje rezultate kvalitete za kupovinu decoupage salvetu sa odgovarajućim prilika za slike - Prekrasno cvijeće, golubica, burme.boca za vjenčanje sa svojim rukama

Video: Champagne dekor na svadbi sa svojim rukama

ukras boca vjenčanja uz pomoć decoupage je podijeljena u nekoliko faza:

 • Prije svega, očistite bocu od strane etikete. Za to dovoljno da ih stavi u posudu sa vodom, da su odrana. Ostatke ljepila mogu se ukloniti sa bijelim duhom.
 • Svaka boca se mora odmastiti, što je dovoljno da obriše staklo sa acetonom.
 • Ako običan odmor stolno vino može se izdati bez gruntuya površine stakla, boca na odgovarajući vjenčanje salvetu boja tla treba pokriti. Ovo se može postići pokriva površinu akrilnog stakla slikam koristeći običan pjena spužva. Ako želite lakši ton, to je bolje LAK u dva sloja.
 • Sljedeći korak - je primjena ljepila na salvetu decoupage. Obično se koriste gornji sloj s uzorkom. Da biste to učinili, na staklu da stavite tanak sloj PVA ljepilom i lagano ga distribuirati na salveti. Morate biti sigurni da papir ne daje "bore", stoga bi trebao biti veličine, neprestano zaglađivanje površini.
 • Posljednja faza - gotov proizvod obložen lakom nakon sušenja površinu boce.

Na taj način, možete ukrasiti u istom stilu sve boce za vjenčanje. Master class, čak i početnik će ovladati provedbu ove tehnike.

Decoupage boce ljuske

Jedan od najlakših načina da ukrasite decoupage boce uzeti u obzir u ljuske jajeta. Takav boca za vjenčanje je dužan da privuče pažnju i da će biti originalni stol ukras.

Mediji ovog tipa ukras je vrlo jednostavan, ako ima dovoljno ljuske jajeta.

Kada se boca očistiti i odmastiti, cijelu površinu je gusto prekrivena bijelim ljepilom, nakon čega se posut slomljen jajima. Boca se može "valjani" kao oklagijom na jaje "mozaik" ili ugasiti ga. Glavna stvar je u tome što je u potpunosti pokriven s njim.

Završna faza ove tehnike - premaz akrilne boje izabrane boje ljuske. U ovom obliku ukrasa može pokazati maštu i kombinirati nekoliko tehnika. Na primjer, na bokovima i zadnju dlačice boce i ljepila posipa ljuske i izazvati prednje crtež pomoću decoupage salvetom.

Dekoracija krpom boce

Izgleda lijepo i impresivno ukrašavanje boca za vjenčanje kao "mladoženja" i "mlada". Najlakši način da svoje krpom. Da biste to učinili, fit satenskom trakom, organza, čipke, a za ukrašavanje "mlada" haljinu možete koristiti kristale, perle, perle i tkanine cvijeća.bocu šampanjca za vjenčanje sa svojim rukama

Faze ove tehnologije su vrlo jednostavna:

 • Nakon boce se čiste i odmašćene, oni su obloženi ljepilo i dati mu malo "uhvate u koštac".
 • Butylku- "mladoženja" može biti prekriven slojem crne akrilne boje, pustite da se osuši i nanesite ljepilo.
 • Omotajte površinu boce sa širokim crnu traku ili trake tkanine i pustite da se osuši.
 • Butylku- "mlada" premazane bijele akrilne boje i zalijepiti na isti način bijelom trakom.
 • Sa bijelim traka "mladoženja" make belom kragnom i crne čipke - leptir. Da završi sliku "mladoženja" da ih crnoj kartonskoj cilindar napraviti.
 • Da "mlada" da bi bujne, možete ukrasiti dnu boce bijelog tila luk, osiguranje ga sa ljepilom na staklu. Ukrasiti sa "dama" može biti cvijeće, dijamanata ili "bisera".

Ukrasite krpom boca teže nego radim decoupage, ali izgleda mnogo spektakularno.

Dekor čipke i cvijeće

Ukrašena čipkom ili cvijeće boca na svadbi će sigurno privući pažnju na sebe. Ova vrsta dekor izgleda vrlo blag i elegantan. Ništa komplicirano u ovoj tehnici, glavna stvar - da misle kroz zemljište i pokupi potrebne materijale.

Nakon čišćenje i odmašćivanje boce treba grundirati. kontrastne boje izgledaju posebno impresivno.Ukras boca za vjenčanje

"Chevalier," može pokriti akrilnom bojom u crno-bijele čipke odluka "okovratnik košulje" ili "Dickey" leptir. "Dama" prekriven bijelom ili zlato prajmer, nakon čega je prepliću čipke traka.

Video: Decoupage. Boca šampanjca za vjenčanje. Kako iznenaditi mladencima?

Za dodatnu snagu, možete koristiti cut od guipure cvijeće i držati ih na mjesto čipke ukrašene cirkonima i perlama.

Dekor koristeći candy

Originalni izgled bočice, ukrašena slatkiše. Jedna boca će trajati oko 50 krug bombona u foliju.boca za vjenčanje Master class

Faze ove tehnike:

 • Pripremite valovitog (Tkiva) papir naranče trgovima 7h7sm.
 • Za svaku kutijicu bombona štap, podignite rub i prihvate ih slatkiše.
 • Završio praznine pridržava bocu u krug, s početkom u dnu.
 • Papira zeleno tkivo smanjiti široko lišće i ukrasite njihova vratu bočice.
 • Na spoju lista i zamotajte bombona vrat dlan vlakana to bottle više izgledalo kao ananas.

Materijali za ovu opremu mogu se kupiti u bilo cvjećara. Možda je to najlakši i najbrži način oblačenja boca.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo