Najbolji kondom. Sredstva za moderne kontracepcije

Video: Koje metode kontracepcije je najbolji? - Ma pogovorimo o seksu - Broj 10 - Part 1

Među veliku raznolikost u današnjem apoteci tržište izbor kontracepcije postaje pravi izazov. Hajde da otkrijemo sve iste, što trebate znati svaka odrasla osoba (a ponekad i tinejdžerskim), kako bi se izabrati najbolje kondom.

Video: Kako ne zatrudni. kontracepcija

Ima li izbora?

Svaka seksualno aktivna osoba, bez obzira na spol, barem jednom u životu u situaciji kada je lice najviše fantastičan noći, ali ispred njega da reši težak problem kontracepcije. Morate biti apsolutno sigurni u vlastite sigurnosti, ali ne znam šta je kondom odabrati? Koju marku da daju prednost kao da odabere najprikladniji tip?

Dakle, ovdje stojite na izlozima hemičara i na gubitku da ispita sve ovo raznolikosti. Ono što je stvorilo tako mnogi kondoma?! To je samo penis umjesto svemirska raketa! Dakle, ono što je potrebno: super tanak i super-teška, anatomski oblik ili prevelike, rebrasti ili bubuljica, ili čak i sa brkovima, transparentan ili crne, sjaj u mraku i sa aromom banane ili jagode, silikonskim ili s antibakterijskim masnoće ili možda Long lava? Kako razumjeti ovdje? To je primamljivo da zgrabite prvi slobodan i radi. Pa, šta treba da znate odabrati pravi kondom je najbolji?

najbolji kondom

Gdje ga kupiti?

Prva stvar koja mi pada na pamet - naravno, apoteka. Ali pora, kontracepcijske trebate hitno, u apoteku da pobegne, i cijelu noć na ulici&hellip- I idemo do najbližeg praktičnost štand na uglu. Zapamtite, nikad ne radim! Jer, prvo, kvaliteta ostavlja puno da se željeni, kao, zaista, a prikazani asortiman cvijeća. Osim toga, uvjeti skladištenja i rok trajanja takvim mjestima, obično, se ne poštuju. Dakle, ako cijenimo svoje zdravlje, bolje je da se drugdje kupiti kontraceptiva.

Odmah ti padne na najbliži supermarket, koji prikazuje cijelu police na kasi. Ovdje možete proučiti na raspolaganju niz sati. Ali zašto?! Ako možete otići u bilo specijaliziranih online trgovine i prethodno čitajući sve informacije kako bi njihov izbor. Ali vrijeme isporuke, nažalost, neće biti dugo. Zbog toga je najbolje da kupi kondome u apoteci - to vam garantuje kvalitet proizvođača (ne lažni), a u skladu sa uslovima i rok trajanja. Iako niske kvalitete kondoma može biti ovdje kupiti, ali će imati na savjesti, tako da ne štedi na njihovu sigurnost.

Koji tip odabrati?

Durex kondomi

To sve ovisi samo o vašoj mašti i željama. Prvo, odrediti veličinu. Usput, imajte na umu da je XXL-kontraceptivi - to je više od proizvođača publiciteta, nego stvarna potreba potrošača. Oni su veće od standardnih samo nekoliko milimetara. Za 95% muškaraca odgovara većini običnih kondoma. Usput, ako se odlučite za kupovinu proizvoda prevelike samo u cilju da pokaže pred damom, budite spremni za neočekivano - to može skliznuti u pogrešno vrijeme. Ako je to tvoj glavni problem ovdje je jednostavan - kupiti uskim, tako da se kondom ne smiruje.

Dakle, veličina neodlučno, a šta onda? Što se tiče topografije površine, to je stvar ukusa. I to nije vaš ukus, i tvoja djevojka, jer si je razlika i dalje ne osećaju.

Ako želite da diverzificirati seksualni život, pokušavaju da eksperimentišu sa boje, mirisa (ne okus - to ne dogodi!) Ili svjetlosni kontraceptiva.

materijal pitanje

kondome u apoteci

Video: Top 5 moderne metode kontracepcije

Još jedna važna stvar - ovo je materijal i vrste podmazivanja. Postoje slučajevi u kojima je jedan partner ima alergijsku reakciju na lateks. U ovom slučaju, postoji velika alternativa - poliuretan ili poliizopren kondome. Što se tiče vrste masti, to može biti i drugačiji. Glavnina kondoma je silikon maziva. Kao dio svoje uobičajeno (osim najjeftinije opcije) uključuju nonoksilol-9 - supstanca koja štiti od spolno prenosivih bolesti i smanjiti aktivnost sperme u slučaju slučajnog oštećenja kondom. I sve je dobro, ali, na žalost, često je uzrokovana nonoksilol vaginalni dysbiosis ženama i razvoj drozd.

Dodatni bonus je specijalna mast produžava odnos (Takozvani Long Ljubav kondoma).

Razmotrite ovo pitanje u više detalja. U zavisnosti od toga da li želite prvo i najvažnije da zadovolji svoju curu ili da ga za sebe, biti drugačiji i odabranih kondom.

marke

kondom pakovanje

Ako već imate omiljenu proizvođači, vi ste mnogo jednostavnije. A ako ne? Imajte na umu da je više popularni brend, to je veći kvalitet proizvoda, ali cijena je, možda, previše.

Crown Kondomi (zemlja porijekla - Japan) su vrlo popularni i kod muškaraca i žena zbog svoje suptilnosti, i, shodno tome, svjetline i prirodne senzacije.

Video: Proizvodnja kondoma

kondomi "Durex" - zasluženi lidera među proizvođačima da na vrhu liste nije u prvoj godini. I uživati ​​u ovom slave oni zasluženo - pouzdan i tanak, kao što bi trebao biti.

Kondomi LifeStyles proizvesti zanimljiv model sa lubrikant sastoji L-arginina. Ova aminokiselina povećava seksualnost, uzbuđenje i osjetljivost za oba partnera, što značajno poboljšava kvalitetu koitusa.

Kondomi Contex vole i muškarci i žene za pouzdanost i dosta masti, što intimnost prirodnije i ugodnije. Osim toga, kondomi ova linija predstavlja širok spektar vrsta (reljef, maziva, boja, aroma i tako dalje. D.).

rejting

Naučnici svih zemalja su u više navrata sproveo svoja istraživanja u pokušaju da izabere najbolje kondom. Sada su im se pridružili novinara i blogera. I ono što su pronašli?

kondomi recenzije

 • Najskuplji, po pravilu, su kondomi "Durex"I većina budžeta (u razumnim granicama i bez gubitka kvalitete) - "luksuz".
 • Najizdržljivije kondoma - Život Styles par sa Vizit, i Sico (napomene) - najmanje izdržljiv i često žure.
 • Najpouzdaniji u pogledu zaštite od spolno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće postala Contex kondome.

Kako odabrati pravu vrstu proizvoda?

kondomi Contex

 1. Super-tanki - ovih kondoma se gotovo ne osjećaju tokom odnosa i idealni su za ljubitelje najprirodnije osjećanja.
 2. Superprochnogo kondome.
 3. Reljef - postoje 2 vrste: s reljefom na unutar ili izvan. U skladu s tim, za njega ili nju. Oni su vjerovali da se poboljša kvaliteta seksualnog odnosa, ali statistika pokazuje da posebnu nema efekta.
 4. Flavored - dizajniran za oralni seks, ali, suprotno uvriježenom mišljenju, nemaju ukusa.
 5. Obojeni i sjajni - ali samo za mlade razmazim!
 6. Kondomi bez lubrikanta- za vrlo strastvene žene sa viškom vlastite prirodne podmazivanje.
 7. Desenzitizaciju kondoma (sa anestezijom) - produžiti seksualni čin.
 8. Original kondoma (spirala u obliku delfina, itd) - stvoren isključivo u svrhu prevare novca od naivnih potrošača.
 9. Vibroprezervativy - kondom isporučuje sa silikonskim vibrirajući prsten. A veliki eksperiment, ali će se morati pretragu (često u istom polu-trgovinama i na internetu).

Previše opcija, ili oči trči!

Ipak ne možete odrediti izbor? Onda samo probati sve! Ali zapamtite da je sigurnost - u prvom redu! Stoga je bolje ostati na dobro poznate brendove. Ali nije poznato kondoma komentara o kojima možete naći na internetu - nije najbolja opcija. Najverovatnije je kupila mišljenje, neistina.

Spremnost №1!

Dakle, vi ste izabrali najbolji kondom i kvarenja za borbu! Ali ne zaboravi nekoliko jednostavnih pravila:

termin kondoma

 1. Nikada čuvati kondome u novčaniku i u pretincu za rukavice vašeg automobila - ne vole vrućine. Neka najbolji su u noćni ormarić.
 2. Kondomi su istekli, moraju biti uklonjeni, ali nisu iskoristili - čak i ako nema novca za novi i vrlo hitno potreban, a drugi ne. Ne možeš - period.
 3. U primjeni lateks kondom je strogo zabranjeno da koriste dodatne maziva, na bazi ulja (vazelin, ulje za masažu i tako dalje.).
 4. Kondom pakovanje treba raširenih ruku, ali ne i zubi ili druge oštre predmete.
 5. Kondom bi trebalo da bude u punoj erekciji penis.
 6. Kondomi, koji komentari su negativni, bolje je ne koristiti, tako da ne preziru da dijele iskustva jedni s drugima u prostorima interneta i komunikaciju uživo.
 7. Stavi kondom u usta samo ako je on mirisom. S druge samo bolestan.
 8. U slučaju oštećenja integriteta kondom nužno koristiti postcoital kontracepcijske metode ("postinor" ili analoga istog), kao i lokalni antibiotici (npr "Miramistin").
 9. Ne bacajte polovne kondom u toaletu! Bacite ga u potpunosti kroz kontejner.

Tokom protekle spektar decenije kondoma znatno proširio i nastavlja da se poboljša. Nemojte se bojati eksperimentirati i tražiti najbolja opcija za vas.

I što je najvažnije - ne zaboravite o sigurnosti, i uživajte jedni druge!

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo