Toulouse Lautrec: sliku i kratku biografiju

Video: Henri de Toulouse-Lautrec (Henri Marie Raymond comte de Toulouse-Lautrec Monfa)

Kraju pretprošle godine - početkom prošlog stoljeća bile su izuzetno plodne na sjajan kreatori slika, slike koje milijune dolara sada su na različitim aukcijama. Oni s pravom pripada i francuski Toulouse Lautrec - umjetnik milošću Boga. Roditelji su prepoznali talenat budućnosti potiče iz aristokratske porodice, a dječak je bio bolestan puno kao dijete i, naravno, bio je sklon crtanje. U osnovi je opisao konje i pse, i volio raditi karikature od ljudi oko njega.
Toulouse Lautrec slikar

Video: Henri de Toulouse-Lautrec

početku puta

Roditelji nisu bili u suprotnosti sa sinom umjetnosti. Toulouse Lautrec (slike iz ovog perioda gotovo nije preživio) već je 1884. godine otvorio svoj studio u boemskoj četvrti Montmartre - onda je trošak stanovanja je prilično jeftin. U blizini su i drugi poznati radionice kasnije slikara i kipara. Moram reći da je izgled umjetnika bio je vrlo originalan. njegov rast bio manji od 150 centimetara (ali onda se ne računa kao patuljak, kao prosječna visina muškaraca u Francuskoj bio je niži za 10 centimetara nego danas), glava mu je bila neproporcionalno ogroman (vjerojatno kao posljedica bolesti djetinjstva) i stopala - mali veličine.Toulouse Lautrec slike

Video: ESTRADARADA - Felini (Cinemateka)

Život i smrt

A talentovani mladi slikar Toulouse Lautrec, čije slike su već počeli da steknu popularnost među ljubiteljima umjetnosti, vodio vrlo raštrkanim način života. Po dobi od 30 godine bio je beznadežna alkoholnih i sifilis kao rezultat pripadnosti Bohemia. učestalih napada delirium tremens, nakon čega Lautrec je poslat njegovoj majci za liječenje (1899) u psihijatrijskoj bolnici u blizini Pariza. Proveo je skoro tri mjeseca, a otpušten je gotovo odmah uhvatio starog sa novim snagama, kao da brzo hteo da se u grob. 1901. se vratio u glavni grad, on je dodao nekoliko nedovršena djela. Na atlantskoj obali u istoj godini on razbija moždanog udara, a umjetnik je umro u dobi od 36 godina.

Video: Dancer / Original Trailer

Toulouse Lautrec slike

Toulouse Lautrec. slika

Tokom svog života u umjetnosti, koja je trajala manje od 20 godina, umjetnik naslikao veliku količinu posla: više od 5000 slika, 363 plakata i grafike, 275 akvarela skice. po ulja na platnu u iznosu čak 737 nije uživaju posebnu pažnju onda kritičara. Među njima, kao što su "Moulin Rouge", "pralja", "Aisle", "Portret Van Gogh", "konop-plesačica". Ovo priznanje je samo kada je Toulouse Lautrec umro. Njegove slike su cijenjena do današnjeg dana, zauzima najbolje pozicije na aukcijama i zbirke - privatnim i muzej.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo