Nikolay Nosov: biografija autora za djecu

Video: Nikolay Nosov: biografskom filmu

Nikolay Nosov, biografija koje će biti opisane u ovom članku, rođen je u porodici zabavljač u blizini Kijeva u selu Irpen. Evo budućnosti pisac proveo čitav djetinjstvo. Otac je mislio da će se dječak ide njegovim stopama, ali Nicholas izabrao violinu. Nastava se vrlo teško dati mu, a ubrzo je odustao muzičku karijeru.

Video: Nosov

formacijanos biografija

Dječak djetinjstva poklopio sa najtragičnije razdoblje u ruskoj povijesti. Neprijateljstva i kasnije revolucije izazvao nedostatak stabilnosti porodice zarade. Dakle, 14 godina Nosov, čija biografija je i dalje predmet interesovanja, u kombinaciji sa studija u gimnaziji underworking. Tokom ovog perioda, dječak pokušao mnogo različitih zanimanja, počevši od kosilica i zaključno sa prodavaču novina. Nakon građanskog rata gimnazije, gdje je studirao budućnosti dramski pisac, je pretvorena u školu sedam godina. Nakon diplomiranja 1924. godine, Nicholas seli na cementa radnik, kao prvo, a zatim na Ciglana. Tokom ovog perioda, bio je veoma zainteresovan za hemije i organizira potkrovlje školski drug malom laboratoriju za naučno-istraživački rad. Nikolaj je imao želju da uđe u Polytechnic Institute. Ali zbog nepotpune srednje obrazovanje nije radila. U 19 godina, frustrirani kemičar odlučio Polytechnic Institute of Art. U kasnim 20-ih godina Nosov, čija biografija je poznato da mnoge sovjetske djece preselio u Moskvu i stupio Instituta za film. Nakon 2 godine, on je to završio, pogotkom producent profesije i direktor obrazovnih, naučnih i animiranih filmova.

Video: kuryane sjetiti pisac Jevgenij Nosov

Nikolai Nosov biografija

rat

Tokom rata, Nikolaj Nosov, čija je biografija sadrži mnoge značajne epizode režirao filmove za obuku vojske. Zbog svoje vojno-tehničke za stvaranje oklopnih snaga, dobio je državna nagrada. Pored toga, 1943. godine, dobio je najviše dive vojne nagradu - Orden Crvene zvezde.

Video: Kalendar provincije 2015/11/23

Nosov biografija za djecu

Dječje priče

Njegovih zemljaka Nikolai Nosov, čija biografija je u mnogim enciklopedijama, poznat kao tvorac dječje priče. Odrasli su generacije djece (sovjetski i ruski). Debi pisca održan 1938. godine. To je bila pojava "Murzilka" časopisa njegove priče "Swindlers". Ovog i drugih radova objavljenih u ovom časopisu, formirana osnovu prvu kolekciju "Tuk-tuk-tuk", koji je objavljen nakon 1945. godine. bilo je knjiga, "Koraci" u godinu dana. Godine 1951., pisac je dobio Staljin nagradu. Nosov biografija za djecu je zanimljiva kao njegove priče, od kojih je najpoznatiji smatraju djela trilogije "The Adventures of Ne znam", nastala u 50-60s. 1969. godine, autor je odlučio da "prebaciti" na odrasloj publici, a objavio je zbirku "Povijesni humoreski" sastoji se u potpunosti satiričnih kratkih priča posvećena težak odnos djece i roditelja, filistarstvo i pitanja u literaturi tog vremena. Ova knjiga je postala polazna osnova za čitav niz priča za odrasle publike. Mnogi od njih su objavljeni nakon smrti pisca u 1976.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo