River Volkhov: povezivanje prošlosti i sadašnjosti

Volkhov River, Veliki Novgorod, Lake Ilmen&hellip- Ovi toponimi su poznate gotovo svi Rusi još uvijek u školi, najčešće usko povezana sa rođenja ruskog državnosti, uz poziv kralja Rurik i početkom Kijevska Rus. Međutim, ova mjesta su izuzetni ne samo istorijski, nego iu estetskom smislu: to je ovdje da je najbolje da se osjećaju ljepotu ruske prirode i misterija ruske duše.

Volkhov rijeka

Volkhov River duguje svoje postojanje jezera Ilmen, gdje počnemo radi njegovog brzog voda. Krajnje odredište svojih više od dvuhsotkilometrovogo staze je još jedan orijentir za rezervoar regija - jezera Ladoga, od kojih su obale obavijen u drevnim junacima i junaštvo perioda sovjetskih vojnika opsade Lenjingrada.

Volkhov River je prekrasan plovni put za transport i za putničke brodove. njegovo saobraćaj se odvija od početka aprila do sredine oktobra, nakon čega se na putu prekrivena ledom. Glavne pritoke su asistenti-rijeka Osku, Vishera, Tigoda i Kerest. Od ovih imena možemo zaključiti da je na ovoj zemlji nekada živjeli kao pomiješana slovenske i finsko-ugarskog plemena.

River Volkhov Veliki Novgorod

Video: Bridge of Peace (Tbilisi, Gruzija) / The Bridge of Peace (Tbilisi, Gruzija)

Volkhov River ima bogatu i zanimljivu prošlost. Sam naziv, kao čuveni "Tale of Bygone godine", a ime je dobio po jednom od sinova legendarnog riječi - Volkhov. Sam je rekao, prema legendi, bio je jedan od Skitske prinčeva, bio je poznat po snagu i hrabrost, i on je bio taj koji je dao ime jednog od lokalnih plemena - tzv Novgorod Slovenije. Termin je "Magi" bila je sasvim uobičajeno u tim danima. Prevedeno staroslavenskom znači "mađioničar", "mudrac", "astrolog".

Most preko rijeke Volkhov

Video: Natalia Shumilova [Audio Proza] - krila crna ptica

Poznato je iz istorije čuvenog mosta preko rijeke Volkhov u Veliki Novgorod. To ne samo da deli grad na gotovo jednaka dijela, ali i služi kao neka vrsta trke - mjesto gdje šakama ljudi tvrde svoje mišljenje. Usput, osim Novgorod, reka je glavni plovni put za takve naselja kao Kirishi, Stari i Novi Ladoga.

Već u drevnim kronikama je obilježen važna karakteristika, koji ima rijeka Volkhov: zbog vrlo blage nagibe u ekstremne tačke može teći natrag. U slučaju bilo kakve katastrofe jezera Ilmen obmeleet značajno, zbog jake priliva tokom korita može biti u suprotnom smjeru.

Video: NIGHT TALK. Irina Krutova i JAZZ TRIO: Eugene hrvač Sergey Hutas Dmitry Vlasenko

Ako govorimo o osnovnim statističkim parametrima, maksimalna širina Volkhov River - 220 metara (Novgorod regija), dubina na nekim mjestima doseže dvanaest metara. Praktično cijelom dužinom - i 224 kilometara! - Ovo plovnog puta je odlično mjesto za ribolov.

Međutim Volkhov River je poznat ne samo za epika legende. Osim činjenice da je danas glavni prijevoz arterija sjeverozapadnom dijelu zemlje, ovdje je jedan od moschnenyshih u ovom dijelu hidroelektrana u zemlji - Volkhov.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo