Mezmay: znamenitosti, njihove fotografije i opis. Izlete u Krasnodar Territory

Opustite se u regiji Krasnodar - ovo nije nužno žive na obali u većim naselju gradovima kao što su Sočiju i Krasnodar. Mnoge zanimljive stvari u regiji ima za ponuditi turistima koji traže da se ujedine sa prirodom i znanje svojih netaknute ljepote. Jedan od takvih mjesta - naselja Mezmay atrakcija koja - nije moderan vodeni parkovi i vještačkih skulpture i planinski potoci, divlje vodopada i planine.

Video: Vodeni park u Sudak. Znamenitosti Krima.

Mezmay - biser na Kavkazu!

Mezmay znamenitostiTeško je vjerovati da je u regiji Krasnodar, je popularan među turistima već decenijama, još uvijek postoje zaštićeni uglovima, odsječen od civilizacije. To će biti korisno znati ako planirate odmor: Mezmay - ovo nije grad zabave i noćnog života. Nema super-modernih hotela i velikim trgovinama. Međutim, to je ovdje, među planine i šume, naći ćete retke biljke, stoljetna stabla, i uživajte u neverovatnoj atmosferi prirodnih i miran život, koji je lokalno stanovništvo živi. Ne mislim da je ovaj praznik biti dosadno zabave za turiste su i dalje tu, i obilje prirodnih atrakcija će zadovoljiti i najzahtjevnije goste.

geografsku lokaciju

Izlete u Krasnodar TerritoryU doslovnom prevodu iz Adygei "Mezmay" - ". Vrt od jabuke je" I zaista, ima puno drveća plodove. U ove ukusne jabuke mogu prikupljati ne samo u sudovima lokalnog stanovništva ili vrtovima, ali iu šumi ili na ulici. Toploj klimi promovira rast svih biljaka. U ljeto u ovim krajevima bere biljke i pokupiti bobica i prikupiti bogatu žetvu jeseni povrća i voća. Zanimljivo je da su mještani često zovu svoje selo medvjedast ugla. I zaista, u okolnim šumama, a danas možete lako pronaći medvjeda. Međutim, u naselju sama rijetko posjetio divlje zvijeri, ali za šetnju na okolno područje je bolje da ide sa vodičem u sklopu turneje grupe. Kako pronaći jedinstveni selu? To je jednostavan: Vaš cilj - Absheron Distrikta. Mezmay je u dolini, pod nazivom Kurdzhips okružen tri planinskim klisura.

Video: kamen gljive na Krimu. Soter. Krim znamenitosti.

Povijest naselja i danas

Početkom XX veka, na ušću rijeke Mezmay Kurdzhips i organizovana je naselje za radnike koji su angažovani u Sindikat. Tu je i logor za zatvorenike bavi rada. Otprilike u isto vrijeme, uska jednim pruga je izgrađena. Danas su ta vremena samo uspomene, ali, uprkos tome, izdvaja naselja - uglavnom drvene zgrade. Kamene zgrade oko sela je lako da se nabrojati na prste jedne ruke. Lokalni stanovnici se bave poljoprivredom - rod biljke se uzgaja i uzgajaju životinje. Uprkos ovom kratkom i prozaično priča Guamka, Mezmay i svih susjednih mjesta, na karti su slavu specifične energije bendova. Vrlo često čak i sela koje se zove "ruski Shambala". Mezmay okružen tri doline Guam, Gornja Kurdzhipskim Mezmayskoe i svaki od njih se razlikuje nevjerovatne ljepote i obilje prirodnih atrakcija.

Video: Vodeni park u Anapa "Golden Beach"

Jahanje i planinarenje

Absheron okrugAktivnosti na odmoru, ako se odlučite da svoje rodno selo Mezmay? Prije svega uživati ​​u miru, obilje zelenila i nevjerojatno čist i svjež zrak. Slažem se, sve to je jako nedostaje sve stanovnike gradova. Prošetajte kroz mirno ulicama, snimati fotografije na memorijskoj, komunicirati s lokalnim ljudima, gostoljubivost koja je legendarna. Najbolji način da se upoznaju sa prirodom okoline - ići u šetnju u dijelu turističke grupe pješice ili na konju. Ovo je najpopularniji izlete za turiste, koje možete naučiti bez napuštanja naselja Mezmay. Rute će biti zadovoljan sa svojim raznovrsnost, izabrati najzanimljivije za vas pogleda - planinskim kotlinama, šume i planinske livade. Ona ima sve. Ako ne možeš ostati u sedlu, ostatak u selu Mezmay - najbolje vrijeme za učenje. Nema organizovanog škola jahanja, ali konji su i dalje jedna od glavnih prevoznih sredstava. I jahanja za turiste spremni da skoro dati svaki stanovnik sela.

Video: Sochi - Canyon Cool

Mezmay: znamenitosti kosmički značaj

ostatak MezmayU blizini sela se smatraju anomalija zoni. Jedan od najzanimljivijih mjesta ovdje - a "svemirske luke". Ovo je gigantski krater, koji se postepeno povećava i nastavlja da se uključe u svom središtu drveća i velike fragmenti stijena. Nedaleko od ovog misterioznog mjesta, postoje dva velika pećina. The Guam klisura Tu je i "kuća astronauta", a blizu je jedinstven pećina, što podrazumijeva brzo potok, je podijeljen u dvije faze. Na najvišoj točki grebena Guam televizor repetitora. Čini se da je ovo tehnološko čudo, a ne misteriozni atrakciju. Međutim, stanovnici sela tvrde da su vjerske praznike i pun mjesec oko ovog objekta se može vidjeti golim okom, neobičan sjaj.

praistorijskih svijet

Selo MezmayŽelite da vidite kako se to područje izgledalo u osvit civilizacije? Mezmay atrakcija je vrlo različita, postoje i vrlo stare. Idite na južni dio sela, evo ga počinje Tisosamshitovaya relikt gaju. Potez duž rijeke Kurdzhips. Naučnici su potvrdili da su neki stabla su više od 2 hiljade godina raste ovdje. Izračunate trasa prolazi blizu proljeće sa srebrnim pročišćena voda. Ovdje možete vidjeti slikoviti slap, što nije manje divno ime Dragon usta. I vrlo brzo ćete vidjeti najzanimljivije - drevni ljudi, a ako se penju na stijene, moguće je da shvate slikovit pogled na dolinu sa malim vidikovac. U blizini Mezmay ima Dolmens, drevna gromada ritual značaj, starosti - oko 5 hiljada godina.

Video: Park Wildlife Dodo u Natuhaevskoy (Novorossiysk regija)

Druge atrakcije i mjesta od interesa

Guamka MezmayNijedan drugi obilazak Krasnodar Territory ti ne daje toliko uzbuđenja kao proučavanje područja oko sela, kao što su Mezmay. Priroda sretan ovdje svojim slikovitim i raznolikim. Ovime se može smatrati čudo prirodne pećine, od kojih mnogi se može pristupiti kao dio organizovane grupe. Podzemne dvorane štrajku ljepotu stalaktitima i stalagmitima. U mnogima od njih možete vidjeti podzemne jezera i potoci. Najpoznatiji špilja se smatra N. Isichenko i pećina monah. Ako ste ostali u tako divno mjesto kao što je Mezmay, slapovi - to je imperativ, između ostalog, izlete. Naselje je okruženo planinskih rijeka i potoka, voda kaskade i veliki izbor ovdje. Među njima su zakoračio vodopada, vode i kupke, hidroloških i druge atrakcije.

Ima odmor u naselju

Absheron okrug - je pravi rub čuda, gdje jedan klupko tkani različitih epoha i kultura. Kako je dobiti da se odmore u Mezmay? U stvari, najveći izazov je da se u selo. Hotel nije tu, ali su mještani su vrlo gostoljubivi i sretni da turiste u kancelariju i za nominalnu naknadu organizovati ishranu u najboljoj tradiciji nacionalne kuhinje.

okružuju Mezmay znamenitosti raznolikost, ali imajte na umu specifičnosti područja, planira putovanje. Ako ste slabi fizički, ne mogu živjeti bez visok nivo udobnosti i uživaju u aktivnostima na otvorenom, razmislite o korišćenju neku drugu opciju. To se ne preporučuje da odaberu kao destinacija za odmor ovog naselja starije osobe ili obitelji s malom djecom. Ali vanjski entuzijasti će sigurno uživati ​​ovdje. Speleološkom, penjanje, planinarenje, lov, ribolov, branje bobica, gljiva i ljekovitog bilja - odabrati zabavu vašem ukusu. Osim toga u blizini sela postoje dva pravoslavnih manastira manastir, i mnogi ljudi dolaze ovdje da lično dodiruju svetišta. Ovo područje privlači kreativne ljude u blizini sela muzičkih festivala se održava jednom godišnje i književnosti.

Kako doći do izgubljeni svijet?

Mezmay ruteNemojte se iznenaditi ako osoblje turističkih agencija u svom gradu nikada nije čuo za selo Mezmay. Znamenitosti ovog područja nisu uvijek uključena u standardnu ​​obilazak Krasnodar Territory. Najpogodniji način da se putuje privatnim automobilom ili organizirati uslugu prijevoza. Danas postoje dva puta. Jedan od njih, udobnije, počevši od sela Nižnji Novgorod, orijentir - spomenik Kozaci-osnivača. Put je prekriven šljunkom, ali uprkos tome, vreme je dobro možete voziti gotovo bilo koji auto.

Druga opcija - izlaz iz autoputa Dahovskaya - Lago-Naki. Međutim, ovaj put je u lošijem stanju (dužina hitne sekcija - oko 12 kilometara), te je bolje da ide za to samo ako ste potpuno sigurni u svoj automobil.

Također dolazi do Mezmay naselja je moguće na jednom pruga. Međutim, mogućnost takve putne treba provjeriti nakon dolaska, kao šine ponekad ide putnički voz u "kuću astronauta."

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo