Stol sa svojim rukama. Instrukcije za proizvodnju

Majstor dovoljno često su stolovi sa svojim rukama. Olakšavaju dovoljno, ali je važno prije početka rada, upoznajte se s tehnologijom. Visina takve strukture može biti 75 cm, a dužina može biti ekvivalent do 120 cm. Širina 70 cm je bolje da radim. Kupovinom materijala, možda ćete radije planiranih ivica ploča presjek jednak 40 x 140 milimetara. došao i seksualne rake dimenzije koje su jednake 36 x 135 milimetara.

Priprema materijala i alata

stol sa svojim rukama

napisan tablice sa svoje ruke Izrađuje se zapasshis barova, namještaj vijaka i vijaka. Rešetke može imati dimenzije 40 x 60 milimetara. Njihova dužina treba biti jednaka 70 cm. Važno je da kupi 4 jedinice namještaja vijaka, dužine od kojih svaka mora biti jednak 100 milimetara. Ovaj meč mora imati kapu s promjerom od 10 milimetara. Za implementaciju rada održan je u kratkom vremenskom periodu, treba voditi računa o prisustvu građu, brusilica, odvijač, električni fret pila, a dlijeto, i set svrdla. Jigsaw se mogu zamijeniti sa testeru, od kojih je potonji vjerojatno imaju u arsenalu svakog majstora. bez drobilica brusni papir se može koristiti da se prethodno fiksirana na baru.

Izrada countertops

stol s ladicama

Ako se odlučite za stolom sa svojim rukama, to bi trebalo prvo uraditi vrhu. Ova komponenta stola će se prikupljati od 5 odbora, koji bi trebao biti prethodno rezati. Fiksacija treba sprovesti u barove sa vijkom. Dužinu zakovica treba odabrati tako da je čvrsto zacementirao odbora, ali nije išla izvan svojih granica. Ako se koristi u radovima podova, je stola je solidan, ali na ploči s jezikom se mora ukloniti pomoću slagalica.

Izrada nogu

veličina stola

Ako sakupite stol sa svojim rukama, sljedeći korak će biti proizvodnja stopala. Oni se formiraju od istog materijala kao i radnu ploču. Dva dijela jedne noge mora biti međusobno povezani u pola drvo. Za početak, važno je da izvrši označavanje. Šperploču platnu ili lesonit mora predstavljati pravokutnik čije su dimenzije jednake A x 600 mm, gdje je izračunati po formuli 750 - b, posljednje vrijednosti - je debljina u milimetrima pult. Nakon što je ploča je postavljen na dijagonalu pravougaonika, tako da je suprotna ugla pojavio različitim rubovima ploča, moguće je označiti liniju za rezanje odbora, kao i zajedničkog ugla. Obilježene preform moraju rezati na dužinu uspostavljanje veze zaključavanje u pola stabla.

Dalje proizvedeni okupljanja i spojne elemente pomoću PVA ljepilom pomiješana s piljevinom. Make vijci za pričvršćivanje omogućiti pouzdan. Dimenzije stola vi možete uzeti na svoju ruku. U sljedećoj fazi prikupljeni noge treba priložiti rešetke uz pomoć članova namještaja vijaka. Rebra, koji bi trebao biti postavljen između nogu dizajna, treba da ojača samo vijcima. Oba kraja šipke su zatvorene countertops, što može ojačati nokte, koji su vođeni udarac na udarac čekićem.

završni rad

stola od čvrstog

Video: Drvo sto diy

Ako odaberete visine stola, možete odabrati onu koja je gore spomenuto. Međutim, ako će stolu biti dijete, onda je ovaj parametar može se mijenjati ovisno o njegovom rastu. U svakom slučaju, u završnoj fazi mora se brusiti površinu stola i pokriti ga sa lakom ili bojom. To će znatno produžiti dizajn polica. Međutim, prvo je potrebno da se provjeri da li je na površini od grančice i druge greške koje mogu izazvati ozljede i krhotine.

Izrada ladice

police stolu

Video: Tabela transformator sa svojim rukama

Ako želite napraviti stol s ladicama, preporuke predstavljeni u nastavku će vam pomoći u tome. Za rad preporučuje se koristiti namještaj odbora, koji su održivi i jednostavnost obrade. Radna ploča može imati dimenzije jednak 1100 x 600 mm. Kako bi se izbjeglo ozljede, prednji uglovima može se smanjiti, zaokruživanje ih sa brusnim papirom. Radna ploča će doći naprijed za 20 cm, tako da možete poboljšati svoje bar čiji dio je jednak 20 x 45 cm. Sto od niza da biste dobili najviše estetske i izdržljiv.

Strani šipke treba biti postavljen na rubu zadnjeg dijela do zaokruživanja elemenata treba da ispratili, a nakon što je i zaobljeni. U sledećem koraku elementi su fiksirane vijcima. Da biste pokrenuli bar se buši na pola puta do zatvarač je labavo postavljen u rupu u rupu nakon što je potreba da se proizvede zavrtanje. Nakon strani dasku na mjestu, moguće je mjeriti bočne komponentu. To treba montirati na tri vijka samourezujućim. Na ovoj možemo pretpostaviti da je radna površina je spremna.

Izrada kutije za stolom

visine stola

Fioke će uključivati ​​dva kanister, lijevo od koja ima pokretne elemente, dok je sama olovka za proizvodnju od dva bočnih zidova, koji su jednake dimenzije 1600 x 400 mm. Prednji i vrhu bočnih zidova moraju biti zaobljeni, dok je donji zapilivaem ispod postolja. Četiri police su fiksne vijcima, a peti je postavljen da se okonča na posebnom prilogu.

Sljedeći korak je sawed zadnja ploča za instaliranje polica. Nakon što je okvir kanister u mogućnosti naplatiti, uglovima trebalo biti izrađeni od iverice. Ista tehnologija je napravio pravu olovku. Donji poprečni se sastoji od pločastog namještaja, čija je širina jednaka 200 milimetara. Ovo bi snagu stola. Ovaj element mora biti fiksirana na udaljenosti od poda do 29 cm.

Video: Trpezarijski sto od bukve. Garnitura sa svoje ruke. Stolarije.

Karakteristike radova

Dimenzije stola za samostalno proizvodnje mogu biti izabrani pojedinačno. Za kanistere mora biti pripremljen ladicama. Njihovu proizvodnju može učiniti pomoću šperploča, od kojih je debljina iznosi 6 milimetara. Pre-prerađenog materijala za brušenje koji će eliminirati naknadne sortiranje iz kutije. Dno se mjeri sa vodičima valjka. Nakon toga proizvedeni kraju i bočnih zidova. Ne treba zaboraviti da je prije komponente skupština mora se bušiti za montažu vijaka. U provođenju ove studije, koristite zatvarači, čija veličina je jednaka 3 x 20 mm. Ako će se ti prednji dio uređen preklapanja, kutije je fiksiran u jednom nivou sa pjene okvira. Police za stol potreban je samo u nekim slučajevima, tako da je potrebno razmišljati o prije proizvodnje, postoji potreba u ovom dijelu tabele. Da biste instalirali slučaju kutije olovke treba da bude podijeljena u 3 dijela, uzimajući u obzir lokaciju gornje i donje police. Važno je da ostavite jaz između suočava porcije. Nakon pilanje napravljen namještaja odbora.

zaključak

Ako će biti napravljen od niza stolu ili bilo kojeg drugog materijala, onda prvo treba da izabere za obradu noktiju. Nanesite sastav može biti prije montaže ili nakon završetka svih radova.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo