Nijansiranje boje da proizvede izuzetna tona u unutrašnjosti

Kreativne ideje za rafiniranih unutrašnjosti su implementirani pomoću visoko kvalitetnih materijala i boja. Međutim, paleta dostupnih proizvoda u prodavnici ne uvijek odgovara boji onoga što je planirano. Da biste dobili željenu nijansu, često zahtijevaju nijansiranje boje.

Video: Čokolada boja u unutrašnjosti

Metode za bojenje

Postupak se može obavljati nekoliko načina:

Video: Odgovor rafinirani i popularna boja korala u unutrašnjosti

  1. Computer nijansiranje u kojoj je predodređen boja se dobija nijansiranje mašina.
  2. Ruka nijansiranje u salonima ili trgovinama gdje specijalisti pripremiti željenu boju eksperimentom bojenje stranice i rezultat evaluacije nakon sušenja.
  3. Nijansiranje boje kod kuće: mješavina boja i shema boja, ili da se postigne željenu boju glazure.

nijansiranje boje

osnovni pojmovi

Obavljanje popravka, mnogi počinju da shvatim za sebe odgovor na pitanje šta je nijansiranje boje, glazure, a zainteresovani iu drugim sličnim terminima. Otkrivaju neke od ovih koncepata.

Nijansiranje boje - je proces dodavanja bojenje pigment (shemu boja) u reketu da se postigne boju koja odgovara unutrašnjosti ideje i pogodan za završne i sanacioni radovi.

Ostakljenje - neka vrsta završnu obradu površina na kojoj se premazu se u dvije faze: prvo, osnovna boja se nanosi, a nakon sušenja, on je pokriven transparentnog ili boje. Kroz ovu metodu, zidovi postaju mekši ton i teksturu.

Video: Tinting - ekonomičan način da dobijete željenu boju boja // FORUMHOUSE

Computer nijansiranje boje - moderan način za bojenje, u kojoj je izračunata količina baze boje i shemu boja, a zatim se podaci se prenose na poseban stroj.

Nijansiranje mašina - high-tech opreme, koja miješa boje, u zavisnosti od zadatka, prenosi kompjuter.

Video: Peach boja u unutrašnjosti

paint troškovi nijansiranje

Hand nijansiranje boje

Na prvi pogled čini se da ne postoji ništa teško u miješana boja. Dovoljno je kupiti boje i boje za bazu.

Međutim, važno je uzeti u obzir puno nijansi:

  • Podlozi se bira uzimajući u obzir boju karamele. Dakle, da se postigne tamno i zasićene boje treba bijelom bojom sa visokim sadržajem obavezujućih elemenata. Osnova za svijetlim tonovima emulzija boje sa manje količine veziva. Građevinskog materijala na tržištu danas slijedite upute i oznake na posudi, što pokazuje vrste nijansiranje, opisuje svrhu boje.
  • Mix boja i boja treba biti vrlo oprezan, možete pribjeći mikser. To je potrebno kako ne bi ostaviti bele komade i boja pretvorila monoton.
  • Nakon sušenja, ton posvjetljuje 2-3 puta, tako da je potrebno da bi zasićenosti tinte nego što je bilo planirano. Nakon toga bojite mali fragment i čeka da se osuši. Rezultat treba vrednovati u dobrom svjetlu, a zatim donijeti odluku o boji ili dodatne boje.šta boja nijansiranje

Video: nijansiranje boja boje KOŽE

Glavni nedostatak ručno nijansiranje se smatra da je nemoguće ponoviti boje u budućnosti. I to je važno prilikom obavljanja male restauratorski radovi, eliminirajući ogrebotinama i prljavštine.

kompjuter nijansiranje

Odlučivanje vjerovati stručnjacima i kompjuter nijansiranje, da odmah eliminirati mnogo problema vezanih za izbor sheme boja, boje, dugo eksperimenti miješanje. Tako je trošak nijansiranje boja je niska, u rasponu od 5 rubalja. po litru, u zavisnosti od prostora ili radnju.

Jedina mana bi bilo da je nijansu odabranog monitora ili direktorij u sobi će izgledati drugačije. Blago odstupanja u boji u vezi sa rasvjetom i iznos površine.

Nijansiranje boje - jednostavan proces, to je dostupan svima. Zahvaljujući njemu, možete napraviti najviše izvanredne unutrašnjosti, rafinirane, nježan. Rezultirajući boje će razveseliti i dati svoj dom posebnu udobnost.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo