Boja mrlje za drvo: odabrati bilo!

Bilo koji proizvod napravljen od drveta mora biti pažljivo rukovati posebnim sredstvima kako bi ga zaštitili od raznih negativnih uticaja. Da bi se površina drva određene boje i daju teksturu koja koristi poseban boja - mrlja. Boja mrlje su tako raznolike drva koje se lako pokupiti nijansu za svaki enterijer.

Video: 11. Slikarstvo u krevet sa brashirovkoy ulje svomi ruke!

Kako to radi?

mrlja boja za drvo

Video: Transformacija bor u wenge.

bojenje efekat postiže se da je drvo ima nelinearne strukture: fina vlakna prodire bolje boje, odnosno, nakon sušenja ostaje na površini uzorka. Nakon odabira boja mrlja za drvo Potrebno je da se brine o tome kako popraviti obrađena sa lakom ili voskom. Inače, za precizno podešavanje nijanse mogu se međusobno miješati. Obično, ova boja se koristi u restauraciju namještaja kada je potrebno poboljšati površinu i dati određenu boju. To će naglasiti teksturu namještaja. Uređenje interijera ćete pronaći impresivan i naočit.

Kako se prijaviti?

Zajedljiv za drvo Tikkurila bojama

Mrlju treba primijeniti samo na čiste prljavštinu i prašinu sa površine koja se brusiti i još mnogo toga. Primjena se vrši široku četkicu, ali možete koristiti i bris ili prskanjem. Usput, mrlja treba primijeniti uz zrno drveta. Ako je boja previše sočno, blago razrijediti sa alkoholom ili acetonom. Danas možete birati između sljedećih mrlja boja za drvo: hrast, tikovina, orah, mahagonij, ružino drvo. U zavisnosti od toga da li će se stupanj zasićenja, možete primijeniti boju u više slojeva.

Kakve su oni?

Izbor materijala za obradu je početak, a ne samo na boju mrlja za drvo, ali i na njihovu vrstu. Na primjer, sarkastičan može biti u obliku praha, koji je potreban da se razrijediti vodom, zasićenost boja će zavisiti od njegove koncentracije. Postoje formulacije, koji se zasnivaju na smola ili alkohol. Bez obzira na vrstu mrlje ili bira drvenih površina moramo biti spremni. Ako nakon primjene materijala na bazi vode na površini je mokra, potrebno je da potopite suhom krpom. Sastojaka na alkohol apsorbira mnogo brže i brzo se suši. Bilo koji od ovih tipova prodirući duboko u drvo i štiti od propadanja.

Koji marke?

Zajedljiv za drvo Cijena

Video: Creative način slikanja ulja brušenog drva, dio 1. Bijela baza

Ako želite vrhunski nivoa opreme, možete kupiti materijale pod brendom Varathane, a ovdje ćete pronaći sve što od mrlja-up zemljišta uređaj. Line fleke - širok izbor boja, a njihova struktura je dobro prilagođen čak i za toniranje podu. Odličan dokazane rezerve nafte i premaza za drvo marke Watco (runo). Međutim, najpopularniji među kupcima je mrlja za drvo, "Tikkurila": boja i razumnu cijenu - glavni "čip" brenda.

Koliko?

Naravno, svaki materijal boja ima svoje specifičnosti, od shemu boja i troškove završetka. Ali, ako želite kupiti više ekonomičan način, najbolji izbor bi bio da se mrlje od drveta. Boja, cijena, raznih proizvođača čini tako popularan među kupcima. Na primjer, ne-vodeni sarkastičan Krafor 0,5 troškova litra samo 89 rubalja. A Tikkurila akrilat brend materijal će koštati od 250 rubalja u 0,9 litre jar.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo