Stolice Eames: opis i recenzije

Stolice Eames DSZ reizdanja svjetski poznate i legendarne serije razvijen od strane američkog dizajnera Charles i Ray Eames. Model je postao ponavljanje originalnog dizajna, napravljen 1948. godine i postao prvi industrijski proizveden stolica ove serije. Nešto kasnije, ovaj model u New Yorku nagrađen Museum of Modern Art. Eames stolica DSWna desetljećima za mnoge dekoratera i dizajnera ostaje jedan od omiljenih predmeta interijera.

stolica Eames DSZ

Stolice Eames: Opis

Ergonomski oblik brizgane plastike stolica Eames DSZ sa drvenim nogama, dobra leđa podršku i dovoljno duboko sjedala stane omogućava njegovu upotrebu kao ručak u trpezariji, za rad u uredu, sjedio u dnevnoj sobi za stilski opremanje restoran ili kafić, recepciju, ili predvorju hotela . Izrađena je od visoko otpornog na habanje i izdržljive plastike, koji ima dug život, čelika i drva.

Video: Kako koristiti Command®: ljepilo pričvršćivači za slike

Model priznat i čini referencu blok, koji se sastoji od 4 noge građe i međusobno povezani metalnim šipkama pričvršćen na dnu sjedala. Svi dijelovi izrađeni su od punog drveta. Oni su prilično dobro ručno obrađene, fino podešavanje, otpolirovyvayut do savršenstva glatkoće i pokrivaju tamne boje, koji je netoksičan i antialergijski sredstvima koja se koriste u industriji namještaja.

Zaštitili od oštećenja površine elastične vezice. Struktura izrađena od kromiranog čelika s posebnim prahom, dovoljno otporan na mehanička oštećenja, kemijski agresivnim sredinama i ekstremne temperature. Jedan od nesumnjivog meritum obnovljena remek "Ames" je lakoća u pokretu, skladištenje i održavanje.

Moderni dizajneri i enterijeriste uključiti ovaj veličanstveni komad namještaja u enterijera u različitim stilovima, od opuštajuće klasičnom stilu high-tech. Jednostavna forma i istovremeno izuzetna estetika učiniti Eames stolice sastav dizajn centar, je savršeno u kombinaciji s drugim komadima namještaja.

Imena i Ray Charles Ames koristiti samo za opisivanje karakteristika mjesta proizvedeni u skladu sa originalnim dizajnom, a ne kao zaštitni znak.

Eames stolice

materijal sjedište

Sjedište stolice se sastoji od:

  • plastike (PP Polipropilen);
  • akrilonitril butadien stiren (ABS);
  • polikarbonata (PC);
  • fiberglasa (Fiberglass);
  • karbonskih vlakana (Carbon Fiber);
  • Drvo (drvo);
  • polivinil klorid (PVC);
  • vuna (vuna);
  • tkanine (tkanine).

Eames stolica recenzije

Stolica Eames: recenzije

Prema povratne informacije od korisnika, i plastična stolica sa drvenim nogama svestran, dovoljno izdržljiv otporan i ekološki prihvatljiv. Izrađena je od visoko kvalitetnih materijala, vrlo komforno, te je predmet umjetnosti. Svijetle boje kombinuju predivno sjedala s drvenim nogama koje dodaju toplinu i udobnost. Eames stolice u apsolutno bilo koje boje izgledaju apsolutno zapanjujuće i moći će ukrasiti bilo koji unutrašnji prostor.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo