Karakteristike mesa brusilice "Belwar." Mincer "Belwar": vrste, opis, korisnički ocjene i recenzije od strane vlasnika

Mincer - nezamjenjiv alat bilo koje domaćica. Trenutni modeli su često pravi kuhinjske mašine, jednostavan za korištenje i značajka-bogata. To je "Belwar", jedan od najpopularnijih proizvođača ove vrste opreme do danas. Mincer ovaj znak će uživati ​​u bilo koji vlasnik jer ima niske troškove i visok stepen pouzdanosti.

kompanija History

Njegova tvornica povijest "Aquador Belwar" je od 1939. Tijekom svog postojanja, kompanija je u više navrata promijenio profil proizvoda, fokusirajući se prvenstveno na hitne potrebe korisnika u svakom trenutku. Do 1992. godine, glavna vrsta isporučene robe na domaćem tržištu počeo da radio-opreme. Do danas, 60% proizvoda ovog profila je biljka "Aquador Belwar" je dostupan u CIS-a.

Pored radio uređaja u asortiman kompanije uključuje mjerenje i medicinske opreme, kao i visoko kvalitetnim kućanskim aparatima, uključujući i multifunkcijski brusilica.

Belwar helikopter

opći opis

"Belwar" - helikopter, koji je popularan na domaćem tržištu, uglavnom zahvaljujući svojoj pouzdanosti, jednostavnosti korištenja i relativno nisku cijenu. Kupite ga - onda se kvaliteta opreme koja bi mogla znatno olakšati život domaćica.

Kućište brusilice "Belwar" od izdržljive plastike, to je vrlo lako se čiste. Noževi i rešetke izrađen je od visokokvalitetnog čelika. Posebne karakteristike ovog brenda brusilica može pripisati prije svega vrlo velike snage. U različitim modelima, to može biti 220-400 vati. Čini se mala brojka. Međutim, bjeloruski proizvođač tradicionalno je naznačeno u moć pasoš kada nije zaključan motor. Stoga, Bjelorusija brusilice 220-400 W odgovara približno 700-1200 W uvoza.

Za udobnost, svaki model dolazi sa posebnom široka usta za popunjavanje komade mesa i povrća, kao i poluga za guranje. Oba ova elementa su napravljeni od iste plastike kao tijelo, a isto tako brzo i lako oprati nakon upotrebe.

glavne opreme

"Belwar" - helikopter, koji je, u stvari, mali procesor hrane. Govedina, janjetina i svinjetina može biti uvijeni na mnogo različitih načina. Za punjenje odgovarajuće mlaznice se koriste u pravu konzistenciju. To može biti, na primjer, mreže za snažan brušenje, velike ili "govedina stroganoff".

Grinder Belwar recenzije

vrste

U ovom trenutku, kompanija "Belwar" model proizvodi meso brusilice "pomoćnik", označena sa brojevima od 22 do 34. Razlika leži u vlasti i broj mlaznica. Sve za mljevenje mesa brenda su opremljene:

 • perforirane cijevi za punjenje;
 • rende za povrće;
 • mlaznica za kuhanje kobasica;
 • sjeckanje;
 • Rezanja cookies.

Svaki model dolazi sa ladicu za čuvanje mlaznice. Sve brusilice imaju pretinac za kabel. Modeli 25, 33 i 34 je dodatno opremljen sokovnik, i 23, 24, 32, 33 i 34 - mlaznica za perforaciju lovu. Performanse usitnjavanje "Belwar" može varirati 0,8-0,83 kg / m. Za modele sa 31-34 ima funkciju reverse (obrnuti). Budući noževe u meso brusilice "Belwar" izrađeni su od kvalitetnog čelika, oni su gotovo nikada ne začepljen. Međutim, u tom slučaju, ako je vijak, na primjer, rane niti mesa, izvadite ih kada postoji "reverse" funkcija će biti vrlo lako.

Nedavno se pojavila na modelima na tržištu i više modernih "Belwar," još više funkcionalnosti. Na primjer, neke modifikacije CEM brusilica opremljen mlaznice za proizvodnju cijevi i cookie tijesto nekoliko graters, kontejneri za pokretanje i t. D.

Grinder Belwar asistent

Mincer "Belwar": recenzije

Mišljenje među vlasnicima modela ovog brenda razvio vrlo dobro. Većina dostupni na ovoj kućanskih aparata mišljenja su pozitivni. Hostesa slaviti ne samo upotrebljivost za mljevenje mesa "Belwar", ali i njihova trajnost i pouzdanost. Noževi, na primjer, ne zahtijevaju za oštrenje godina. Sviđa mi se domaćice i velika snaga kućanskih aparata ovog brenda. za mljeveno meso se može rezati prilično velikih komada, što je svakako vrlo povoljno.

Mnoge domaćice aktivno koriste, kao što aparata kao helikopter "Belwar", od kojih su mišljenja je zapravo vrlo dobar u jesen, tokom konzerviranje povrća za zimu. Sjeckati velike količine šargarepe i kupusa pomoću ove opreme može biti gotovo odmah.

Nedostaci ovog brenda brusilice uključuje samo vrlo kratko kabla. Twist mljeveno meso i isecite povrće je neophodno u neposrednoj blizini utičnice. Također, mnogi imajte na umu činjenicu da je nakon nekoliko godina upotrebe, metalnih dijelova "Belwar 'polako počinju na rđu. Međutim, s obzirom na činjenicu da je lopatica u isto vrijeme ne gube oštrinu, nedostaci ove činjenice može se pripisati samo indirektno.

Troškove za mljevenje mesa

Cijena modela "Belwar" je nešto viši nego na mnogim drugim domaćim brendovima, ali niža od uvozne. Prosječna cijena mesa brusilice "Belwar" kreće se od 2500-3500 rubalja (2015). U slučaju kvara hardvera može se popraviti na jednom od servisnih centara. U Belorusiji ima oko 20 njihovih, u Rusiji - 30. Tu možete kupiti rezervne dijelove za mlin "Belwar."

Grinder električni Belwar

Kako se koristi

Instrukcije za upotrebu mljevenje brenda zavisi od konfiguracije ovog konkretnog modela. Sjesti sve vrste kutija i pakovanje ispravno mora. Dalje, hajde da kratko pogled na ono što opreme pravila korištenja na primjeru modela kao što je mljevenje mesa "Belwar" "pomoćnik" KEM. Naime, da se bave tim, kakve su preporuke za:

 • priprema mlin na posao;
 • priprema punjenje;
 • Koristite sokovnik;
 • primjenom shredder;
 • Koristite mlaznica za oblikovanje tijesta.

Prvi koraci

Prva stvar KEM brusilica bi trebao biti postavljen na ravnu površinu. Sljedeća trebate kako bi bili sigurni da je disk prekidač u položaj "0". Nakon toga, možete početi da montirate neophodne komponente. Konzole ili opreme za mljevenje mesa "Belwar" lagano umetnut u pogon utičnice i pričvrstite vijak, bez korišćenja sile. Dalje oprema je spojen na mrežu. Spin mljevenog ili smanjiti povrće ne može u kontinuitetu više od 15 minuta. brusač onda biti dozvoljeno da odstoji pola sata.

Mincer "Belwar": upute za pripremu mljevenog mesa

samu konzolu za meso ide u osnovnu. To je isto kao i svaki drugi helikopter. Rez komadi se ubacuju u utičnicu ravnomjerno. Ako je potrebno, dozvoljeno im je da pritisnete klip. Kada koristite prefiks-brusilica je strogo zabranjeno:

 • Prisilno guraju meso, ako rešetke okupljeni proizvod. U tom slučaju, postavite pogon prekidač u položaj "0". Nakon što se motor potpuno prestao raditi, trebate ići u "obrnutom" modu. Da biste to učinili, držite prekidač u odgovarajući položaj za oko 10 sekundi. Kada se vijak se briše, možete nastaviti sa radom.
 • Koristite mljevenje Falling okretaja motora. U modelima da proizvođač daje funkciju automatsko isključenje u slučaju pregrijavanja.

Bjeloruski chopper Belwar

Kako koristiti Shredder i sokovnik

"Belwar" - brusilica, savršeno pogodna za preradu voća i povrća. Shredder sokovnik i naplaćuje u skladu s podacima prikazani u uputstvu za upotrebu. Zadnje obavezno uz svaki model. Koristeći sokovnik, trebalo bi da obratite pažnju na slijedeća pravila:

 • Tokom obrade bobica s malim sjemenkama konzolama vijak je isključen do maksimuma.
 • Šljive, dunje, višnje i tako dalje. prije posla bi trebalo ukloniti kamenje.
 • trebate koristiti mrežu s malim otvorima za proizvodnju čistog soka.

Shredder povrće na kuhinjske opreme, kao što su električna brusilica "Belwar" je napravljen kako slijedi:

 • Povrće se hrane ravnomjerno staklo-pusher.
 • To je najbolje da postavi u utičnicu istovremeno samo jedan nije prevelik komad.
 • Izlaz za usitnjenog proizvoda treba povremeno očistiti.

Grinder Belwar vodič

Kako raditi sa prilogom za test

Uvjeti korištenja ove set-top box su kako slijedi:

 • Tijesto je valjani kobasica 6-10 cm dužine i hranio u mlin diler.
 • Otpadne vode se reže na trake željene dužine natopljenom vodom nožem.

Savjeti za meso Belwar

Kao što možete vidjeti, bjeloruski za mljevenje mesa "Belwar" - oprema je vrlo jednostavan za korištenje, a ne komplicirano. Ako želite, možete lako naučiti kako da rade s bilo kojim dodacima. Držite za mljevenje mesa brenda na suhom mjestu, daleko od otvorenog plamena. Noževi i drugih metalnih dijelova, poželjno je u ovom podmazan. Kabl treba zaštititi od oštećenja. Podmazati mlin "Belwar" najmanje jednom u 6 mjeseci.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo