Rostverkovy Pile-temelj ispod drvena kućica sa svoje ruke: recenzije

Video: Drvena oplata. Kuće sa svojim vlastitim rukama. Stubasta strip temelj. (1)

Ako ste odlučili da izgrade hrpu-rostverkovy temelj za drvena kuća, onda prvo treba da se upoznaju sa, koji je ostavio majstor i stručnjaka uključenih u obavljanje takvih radova. Ovaj dizajn predstavlja podršku, na kojem počiva opterećenja cijele konstrukcije. Uloga gomile kada koristi prefabrikovanih ili vijak proizvoda. Grillage, s druge strane, djeluje kao opterećenja na raspoređivanje zgrade. Formiranje Grillage putem greda ili ploča, koje su formirane u jedinstveni sistem.

Mišljenja o upotrebi

rostverkovy gomila temelj ispod drvene kuće

Video: Pile strip temelj za drvene kuće, vile, kupatila, garaža

Pile-temelj rostverkovy možete izgraditi drvenu kuću na području, tlo koje je problematično. To se uglavnom odnosi na gline tla. Baze generira putem gomile, omogućuje da prenese značajno opterećenje na čvrsti kamen, koji se nalaze dublje od gornjeg sloja. Potrebno je napomenuti da je takva tip temelj Može se graditi i povoljne normalan zemljišta.

Modern Masters pribegavaju izgradnji temelja gomilu-rostverkovogo iz razloga što takav sistem ima veliku nosivost. Između ostalog, privatni programeri imajte na umu da su oni privlače efikasnosti koja se može postići zbog malog obima zemljanih radova. Čitajući mišljenja, treba napomenuti da su majstori koriste ovu zemlju, ako je potrebno, izgradnja drvenih zgrada i objekata okvira i vrsti panela.

Pregledi za slaganje materijala

rostverkovy Pile temelj nedostatke

Rostverkovy Pile-temelj ispod drvenog kuća može biti izgrađen korištenjem različitih materijala. Svaki od njih ima svoje karakteristike kvalitete i roka trajanja rada. Neki potrošači odabrati građa podržava dok su drugi kupci najčešće preferira metala ili betona. Treba napomenuti da je drveni gomile u čarobnjaku odabrati kada će imati zanemariv opterećenja. Radije to uradili, drvo četinara, bor je najpogodniji.

Rostverkovy Pile-temelj ispod drvenog kuća može biti izgrađen korištenjem gotovih betonskih stupova. Oni su najviše u potražnji danas su šuplje kolone, što može imati kvadratnog ili kružnog presjeka. Metalnih nosača, kao što praksa pokazuje, imaju potrebu za dodatnim liječenja s posebnim jedinjenja koja mogu spriječiti proces korozije. Drveni stubovi, mišljenje potrošača, najviše kratkog daha. Nakon nekog vremena počnu da tinja u zemlji.

Mišljenje o prednostima gomilu temelj

rostverkovy gomila temelj za drvenu kuću

Ako odlučite koristiti za izgradnju gomile-rostverkovy temelj ispod drvene kuće, izvorno savjetovao da se odnosi na ovu vrstu baze pozitivne i negativne strane. Najčešće vlasnici domova koji su izgrađeni uz pomoć ove tehnologije, istakao je da je jedinstvenost dizajna je u tome što se može formirati na različitim osnovama. Međutim, treba napustiti posao, ako se utvrdi na teritoriji eruptivnog ili sedimentnog tla tla. Mnogi stanari privukla činjenica da je izgradnja potrebno vrlo malo vremena. Onda što počnete s radom, možete čak i hladne sezone. Buduće vlasnike kažu da je odličan nosivosti temelja uticali na njihov izbor. U odnosu na traku temelj, opisane tip gradnje je znatno jeftinije.

Savjeti kuća majstor

rostverkovy Pile temelj recenzije

Rostverkovy Pile-temelj, komentara o kojima imate priliku pročitati članak, može se lako podigli sami. Da biste to učinili, to će biti potrebno samo vijak podršku u tlo na određenoj udaljenosti. Nakon korištenja brusilice, treba obaviti rezidbu gomile, tako da su na istom nivou.

Komentari o cons

rostverkovy gomila temelj sa svojim rukama

Prije izgradnje, morate se upoznate sa osnivačkim mane. Među ovim modernim potrošača u vidu nemogućnost manipulacije bez upotrebe posebne opreme i alata. To povećava troškove rada. Ako je otkrivena na području zgrade stjenovito tlo, a postoji i sloj krečnjaka i kamena, koja je različite tvrdoće, oblik Pile Foundation sa splava to će biti nemoguće.

Veliki broj profesionalnih graditelja odbiti ovu vrstu temelj iz razloga što je nemoguće za njega da postavi izolirane podrumu. U prvoj fazi je prilično teško za obavljanje proračuna, zbog čega imaju povjeriti obavljanje ovog posla profesionalcima. Rostverkovy-Pile temelj, koji nedostaci su opisane u članku, mogu se analizirati nakon će se podrška pretučen u zemlju. Ovo eliminiše mogućnost otkrivanja oštećenja.

tehnologije gradnje,

Pile-rostverkovy temelj svoje ruke To može biti izgrađen u određenom obrascu. Prvi korak je da se formira rupa pomoću ručna bušilica. Sljedeći korak je postavljen oplate, gornji rub koji bi trebalo da bude malo iznad površine zemlje. Materijal treba rasti do 300 milimetara. Nadalje, cijevi formiran od krovni osjetio, čiji promjer bi trebao biti jednak dimenzije dobro. Dok sahraniti ovi elementi moraju biti 300 milimetara niža nego sa samim jamama. Nakon prijema ojačane oplate, koja se može koristiti metalne šipke. Sljedeći korak je sipanje betona.

Video: Kuća Nastavljeni lamelirane drvene građevinski dio 1 od 3 I-a. 6711

zaključak

Pokrenite Grillage mogu koristiti željeza ili betonskih greda. Za tu svrhu, između poruke treba kopati rov, dubinu koja bi trebala biti jednaka 30 cm. Nakon što je pijesak je ispunjen, prekrivena pokrivanje krovova i podova instaliran. U prostoru formira sipa betona.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo