Toppingovy pol: slaganje aparata i tehnologija

Toppingovy kat - betonski pod, od kojih je gornji sloj je povećana čvrstoća i prepisan da sija posebne opreme. Debljina poda počevši od 7 cm., U zavisnosti od uslova rada pooštrila premaz može biti i do 25 godina.
toppingovy podu

Primjena toppingovyh etaže

Toppingovye etaže (fotografija) su u stanju izdržati velika opterećenja. Zbog toga, kao što je slaganje tehnologija se uglavnom koristi u preduzećima. montiranje betonskom podu sa prelivom na objektima gdje vam je potreban izdržljiv premaz koji ne zahtijeva posebnu njegu.

Glavni objekata za slaganje može se kombinirati u sljedeće grupe:
- skladišta i proizvodnja Objekti-
- parkirališta, garaže, garaže i avtosalony-
- prostori industrijske buildings-
- podrumima domov-
- tržnih centara i magaziny-
- rail objekata.
Rating betonskom podu s premazom dopune zbog optimalnu kombinaciju kvalitete i cijene, kao i instalacija velike brzine premaz.
industrijski podovi toppingovye

vrste prelivom

Mešavina za kaljenje beton može uključivati ​​nekoliko vrsta punila. Najčešća upotreba metalnih čestica, čips od kvarca ili korunda. Smatra se da je najizdržljivije toppingovy katu sa sadržajem metala uključaka. Ali, to je postao veoma popularan sa mješavinom sadržaja kvarca. Od boja za punjenje i njegova koncentracija u dopunjavanja preparata zavisi od boje poda. Dostupni opseg boja varira od bijele do prirodne sive boje.
Variranjem proporcije punila dobivene u skladu s različitim svojstvima premaza. Moguće je izabrati sastav je otporan na vibracije ili statička opterećenja, u skladu sa zahtjevima zdravlja.
toppingovye etaže Foto

Video: Nova tehnologija polaganja pločica sa svojim rukama

zahtjevi kvalitete

Postavljanje podne treba izvršiti u skladu sa tehničkim standardima. Rad je potrebno da se koriste visoko kvalitetnih materijala. Po toppingovomu pokriva broj zahtjeva:
- pola- snagu
- ravnosti i glatkoću površinskih
- premaz trajnost.
Toppingovy podu nakon instalacije ne smije stvoriti prašinu. Svi ovi zahtjevi mogu posmatrati samo profesionalci sa potrebne vještine za instalaciju betonskih podova sa ojačanim sloj.
Podna jedinica toppingovyh

Video: Toppingovye katova - tehnologije. Kao radni profesionalci

Uređaj toppingovyh etaže. pripremni radovi

slaganje tehnologija je robustan podu znači obavljanje pripremnih radova u sobi. Prije nego što počnete da pokrije instalacije, morate obavljati posao istraživanja i stvoriti projekt, odaberite materijala i njihove količine.
U početnim fazama rada obavlja površine pijeska punjenja, pri čemu prajmer slojevi se vrši je zbijen i horizontalne tlocrtne površine. Ako to okolnosti zahtijevaju, dampinga proizvoda šljunka slijedi pečaćenje i zaglavljivanju frakcije. Zatvoreni punu hidroizolacija treba raditi. To će zahtijevati specijalnih materijala, roll hidroizolacija i bitumenske boje.
Ovisno o tehničkim dizajn izabrane vrste površina armature. Najčešći tipovi jednokrevetnih i dvokrevetnih trup pojačanje sklopa. Ako je očekivana opterećenja nisu jako velike, onda koristite metalne mreže. Onda uspostavi posebne vodič monitore za pretakanje betonskoj podlozi (snaga M300-razred gore).
Ako toppingovy podu montirane na stare betonske površine, prvo je potrebno kako bi bili sigurni da nema oštećenja površine. Pukotina i čips treba proširiti i popuniti sa posebnim spoj. Trošni beton se smatra nepodobnim za temelje i demontirati.

toppingovye pod polaganje tehnologija

Toppingovye etaža: slaganje tehnologija

Montaža toppingovogo katu, sastoji se u tome što se primjenjuje na površinu betona sastava iz čvrstog punila - Portland cement ili drugih aditiva. Ovi aditivi poboljšati kvalitativne karakteristike materijala i smanjuje vrijeme polaganja.
koji će se primjenjivati betona To bi trebalo biti jedinstvena u sastavu. Za bolje skupljanje pokriti efekte vibracija. Kada punjenje treba ukloniti stranih predmeta, uključujući i svjetionika. Ako se koriste posebne neizbrisivim bubice, nisu ukinute.

Kvalitet poda zavisi od konkretne formulacije, tipa brend tvrđave lomljenog kamena punila. Toppingovuyu smjesa moraju se primjenjivati ​​u toku seta čvrstoću betona (Obično u roku od 4-7 sati nakon primjene). Samo pod ovim uslovima pojačivač može apsorbirati potrebnu količinu vlage i da se formira jedinstvenu strukturu sa betona. Tokom ovog procesa, važno je da obratite pažnju na temperaturu u prostoriji.
Posebna kolica topping mješavina je ravnomjerno nanosi na sloj. Potrošnja materijala na taj način može značajno varirati, 4-16 kilograma po kvadratnom metru površine. Dalje, površina će biti prepisana uz pomoć specijalnih mašina Gomaco. Ako je boja se proizvodi odlaganje seksa, preliv se primjenjuje nekoliko puta.
Rezultat takve akcije postaje velika čvrstoća i otpornost na habanje premaza betona.

Glavne prednosti

Polaganje betonu s visoke čvrstoće gornji sloj je izabran iz očigledne prednosti:
- Premazi povećati životni vijek
- brzina postavljanja poda (do 1000 kvadratnih metara po smjeni) -
- bez prašine, prljavštine i krhotine dok montazhe-
- povećane vrijednosti iznosostoykosti-
- maksimalno udarostoykost-
- iskoristi sobu s takvim premazom mogla nakon 1,5 tjedna nakon polaganja poda.

Video: Najbolja opcija polaganja pločica (nova tehnologija)

Industrijski toppingovye etaže s relativno malim materijalni troškovi u stanju riješiti problem stvrdnjavanja površinskog sloja betona temelja, kako bi se osigurala njihova efikasnu zaštitu od vlage i razne kućne hemije, kao i jednostavnost i sigurnost rada.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo