Impregnacija betona. Impregnacija poliuretana Beton

Široke upotrebe betona za izgradnju raznih građevinskih objekata je pokazala da je materijal je izuzetno jaka i izdržljiva. Ali sa malim troškovima početne komponente i velike ponude betonske površine trajnosti pod utjecajem klimatskih, kemijske i mehaničke faktori i dalje imaju mogućnost za razbijanje. Postoje sve vrste čipsa i granata. Osim toga, na površini od betona počinju da se okupe prašinu i crack.

Video: Samonivelirajući poliuretanski pod PU 555 prizemlje i PU-555

Obim i impregnacija sastav

Da biste izbjegli stvaranje prašine i očuvanje površina operativan graditelja koristiti kemijske rješenje koristan kao tretman za beton.

impregnacija za beton

Posebnih formulacija značajno povećava vijek trajanja cijele strukture, gotovo u potpunosti uklanja prašinu i poboljšava prianjanje betona sa kasnijim završnom bojom. Impregnacija primjenjivati ​​u izgradnju novih objekata, te u obnovu starih. Moderne industrije proizvodi nekoliko impregnaciju rješenja različitih funkcionalnih orijentacije. Oni su klasifikovani po razredima konkretnih uvjeta primjene i upotrebe, sigurnost obrađene površine i ciljeve.

Video: impregnaciju betona

Impregnacija poliuretana

Univerzalni struktura je samo impregniran poliuretana betona. Ovaj jednokomponentni materijal u potpunosti brzo upija i prodire do dovoljne dubine. Stvaranje posebno jak sloj, kao impregnacija ne reaguje sa vlagom u okruženju, a omogućava stvaranje površinske zaštite na bilo kojem nivou denziteta. Premaz je elastičan i može izdržati velike temperaturne oscilacije.

impregnacija poliuretanskih betona

Osim toga, to može izdržati visoke vlažnosti. Sa dovoljno obrade impregniran do dubine od 3 do 5 mm sloj betona održava svoju snagu na poboljšane mehaničke uticaje različitih abraziva više od 10 godina. Nanesite poliuretanska impregnacija na beton u bilo koje doba godine, tako da su u stanju da prodru do željene dubine, čak i pri niskim temperaturama.

vodootporna impregnacija

Svaki betonska konstrukcija zahtijeva zaštitu od mnogih negativnih efekata, ali posebno agresivan na površini cementa djeluje obične vode. Čak i male količine vlage može smanjiti rad na minimum. Voda prodire u porozne podloge, zamrzavanje stvara neke tenzije i konkretne počinje da puca i raspada.

impregnacija za betonska monolitna

Posebna impregnacija za beton mora postojati u proizvodnji dizajna za vanjsku upotrebu. U većini betonski poklopac u obliku čvrstog rastvora natopljena površina ili pojedinačnih pločica za polaganje na vanjskoj strani se ne obrađuju zaštitnih struktura, što dovodi do njihovog brzog habanja i izgled površine prašine.

Zaštita od vlage

Posebna zaštitna struktura štiti sloj članaka od štetnog djelovanja voda i zadržava izgled. Osim toga, tu je zaštita od korozije armature u betonske konstrukcije. Pisane u proizvode ili natrijum hlorida elemenata povećati prodor vlage u unutrašnje pore može uzrokovati formiranje rđe i smanjiti vijek trajanja. Kada se takve aditivi specijaliziran tretman za beton je obavezno.

impregnacija za beton od vlage

Kemijskih spojeva koji štite od vlage penetracije Materijali, konstrukcija zove gidrofabizatorami. Oni ne samo da štite strukturu od pucanja i razaranja, ali i spriječiti pojavu cvjetanja, odnosno soli mrlje. To cvjetanja i može dovesti do uništenja vanjskog površinskog sloja asfalta. Bilo koji tretman za beton vlage će spriječiti njihovo formiranje.

Video: samorazlivajući kat - 4.2.Osnovnoy sloj

"Protex"

Za uklanjanje prašine i stvaranje posebnog trajnih površinski sloj je vrlo efikasna i svestran kao impregnacija za beton "Protex". Ova tečnost na organskoj osnovi se najčešće koristi u organizaciji betonskih podova u starim i novim zgradama za proizvodnju svrhe. Niske abrazije sloj i visoku otpornost na mehaničko opterećenje od transporta omogućava impregnacija na zgradu skladište, u kemijskoj industriji i na visokim položajima prohodnost.

Video: Tipičan proces proizvodnje "Making a polirani betonskom podu": 09. Primjena kaljenje impregnacija

impregnacija "Protex" To dobro radi na novim i adaptiran mozaik podove i daje sama dobro poliranje. U skladu sa pravilno skladištenje pripreme svojih korisna svojstva se zadržavaju za šest mjeseci. Površina prekrivena takvim impregnacija, zaštićen više od 7-8 godina. "Protex" - također odličan tretman za beton od vlage. Njegova vodootporan i svojstva jačanja snage našao široku primjenu u modernom građevinarstvu.

impregnacija za beton Protex

"Monolit-M"

Posebna graditelji pažnju i finišera zaradio impregnacija za beton "Monolit-M". Upotreba ovog leka je moguće kako bi zaštitili stare betonske površine i za pokrivanje novih. Ova impregnacija prodire najdublje u površinskom sloju i stvara gustu strukturu sa dugotrajnim performansama.

Podovi su tretirani impregnacije "Monolit-M"Ne pogoršati pod uticajem zaštitnika. Također je savršeno štiti površinu betona od hemijskih i ulja sadrže proizvode. Takve impregnacija za konkretne koristi u velikim komercijalnim dvoranama, organizacija premaza na mostovima, u industrijskim zonama utovar i istovar robe i drugim sličnim mjestima sa visokom prometno opterećenje.

Osim gore impregnants očuvanja betonskih površina koristi ima širok spektar kompozicija za različite namjene. Modernog tržišta je da proda veliki broj imena lijekova u vodenom, fluorosilicate ili na bazi vapna cementa. Na primjer, površinska obrada korištenjem tečnog kristala, vosak i smola ili plastične kompozicije. Sa bilo kojeg tretmana možete postići visok nivo zaštite betona i značajno povećati trajanje operacije.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo