Presađivanje jabuka u ručki avgustu i druge metode

Video: Cijepljenje voćaka. website sadovymir.ru

Kalemljenja voćaka se sastoji u kombinaciji sa jednom drugom kulturom. Nakon takvog događaja dvije komponente su spojene i dalje žive kao jedan organizam. Najbolji period za pupoljke smatra proljeće, i to je bolje da se u punom buđenje biljaka od zime, kada će izdanci formiraju na svoju mladu jajnicima. Ako se usaditi u proljeće nije došlo, onda se vrši vakcinacija stabala jabuke u avgustu.kalemljenje stabala jabuke u avgustu

Razlozi za pupi drveća

Postoje neki faktori pokazuju ulijeva kulture. Evo nekih od njih:

  • niske voće kvalitete;
  • biljke često pate od;
  • zbog starosti jabuka prestaje uroditi plodom;
  • dovoljno prostora u vrtu;
  • da se poveća stabilnost drveća na niske temperature;
  • ako teško oštećen kulture prtljažnik.

Glavne metode kalemljenje

Kalemljenje jabuka avgusteproizvoditsya na nekoliko načina:

Video: Kako rastu stabla jabuke iz reznica (rezultat)? Liker akcija u avgust 2016

  • ručka;
  • u dupe;
  • bubrega;
  • u korijenu.kalemljenje stabala jabuke u ručku avgust

strugotine

Ljeto pupi padova sredinom jula i početkom avgusta. U ovoj fazi, druga faza je SAP-a. Kao bubrezi koristi reznice od godišnjaci dovoljno razvijeni kalemova. Vodi ih samo potrebno za testiranje zdrava stabla, imaju dobar rast od jedne godine i ima visoke prinose. Prvo morate pripremiti godišnji rast povezujući ga u snopove, pridaju etikete da ih sa imenom sorte i stavio ih u skladište. Obično, reznice se pripremaju na početku zime, ali i oni mogu pripremiti na bubrenje jajnika.

Za kalemljenje postrojenja koja koriste rez od centra godišnji rast kalemova bubrega sa 3-4. dužina reznice treba biti otprilike 25-45 cm. sekcija površina je uvijek skraćen "na bubrege", a unutrašnji dio graft se smanjiti, ovisno o načinu inokulacije. jabuka kalemljenje u avgustu nositi nužno obavlja vakcinacija i vrlo oštrim nožem. kosim dužina reza mora biti veći od promjera pupoljaka 3-3,5 puta, a njegov izgled - glatko. Intermedia sačmaricu i ravnu površinu noža neprihvatljivih razlika.kalemljenje stabala jabuke u bubregu avgust

Kako da ih čuvati?

Završio graftova smješteni u podrumima na temperaturi od 0 ... 2 stepena i da ih drži tamo pre pupi. Donji prostor reznice nalazi u vlažnim pijeskom ili piljevinom. Ako je podrum nije dostupan, onda bubrega je umotan u vlažnim juta i pohraniti u negrijanim sobi dok stalni snježnog pokrivača. Onda ih izvadite iz paketa i nose snijeg gomile.

Na reznicama u proljeće topljenja nije tako brzo, oni su smješteni na sjevernoj strani zgrade i prekrivena bilo izolacijskog materijala (igle, treset, piljevina). Nakon tople zime mogu se pripremiti privoynoe sirovina, te u rano proljeće, ali treba znati da klice od podmerzshie drvne više nije pogodan za pupi.kalemljenje stabala jabuke u avgustu u dupe

Kalemljenje jabuka u avgustu u dupe

Kalemljenje na ovaj način omogućava da se produži period u usponu. Tokom njegovog izvršenja, mogućnost nepotpunog razdvajanja korteksa. Pozitivan karakteristika ove metode je nedostatak plivanja rupa.

Video: Ljeto kalemljenjem jabuke i kruške oka. sajt "vrt svijetu"

Kalemljenje u dupe na biljci odrezati jezik kore: u početku pod uglom od 45 stepeni, proizvodeći dijametralno rez, a onda, kreće se od njega na 3-3.5 cm gore, napraviti uzdužne sekcije. Međutim, oštrici noža malo produbili bez postizanja 1 cm da pređe podrezana. Kao rezultat toga, postoji udubljenje (klin), koji pruža fiksaciju poklopac i olakšava vezivanje kalemljenje.

jabuka kalemljenje tehnologija u avgustu ide na u sljedećim redoslijedom. Da biste izrezali bubreg štit održan u lijevom ruku krunu od vas. Pod odabranim ručicu za 1,5 cm od njega i pod uglom od 45 stepeni radi poprečno rez nožem korteks blago uvučen u drvo. Onda nož je postavljen na 2cm iznad graft i rade aksijalno dijametralno odjeljak za zaštitu rez. Štit se montira na pripremljenu mjesto na postrojenja i čvrsto vezan.tehnologija kalemljenje stabala jabuke u avgustu

Da bi bili sigurni, pupoljke često proizvode dva oka. Nakon tri tjedna nakon inokulacije kontrolirati njihov opstanak. Nakon uspješnog kalemljenja podloga ili nestaje lako odvojiti. Na bubreg slagali sa ručkom rade srednje pupljenja sa zadnje strane zaliha, kreće prilagođavanje ili ležao je na imanju proljeće.

Kako usaditi bubreg?

Kalemljenje jabuka u avgustu bubrega je najpopularnija metoda inokulacije. Ona je čak i dobra u onih koji su ranije nikada nisu to učinili.

Video: kako usadi rezanja kruške na planini pepela u avgust 2016

Opstanak kalemova je prilično visok (95% i više) pod idealnim vremenskim uslovima. Sredinom srpanj i kolovoz se smatraju najbolje vreme za ljeto kalemljenje. U kog meseca je da izvrši postupak, svako odlučuje za sebe, proučavajući grane kulture iz koje će se prikupljati reznicama.

Procesi treba da bude zrela, jajnici - razvijena. U vrijeme vakcinacije je potrebno napraviti koru na biljkama lako odvaja od drveta. Da biste to učinili, uzeti nož i pokušati da smanji za "nepotrebne" puca da se očekivani drveća kalemljenje jabuka u avgustu. Fotografije ilustrira proces je predstavljen ispod.jabuka kalemljenje na korijen u avgustu

Pre nego što počnete vježbe, možete vježbati na trim pupoljaka. Prvi rez se vrši na podlogu (zakrilca treba da nauči da smanje brzo da se ne smanji na vremenske tukli). Da biste to učinili, koristite vrlo oštar nož. Zatim uklonite lišće iz graftova, njih štedi iz stabljike (oni su vrlo ugodan za držanje štitove sa bubrezima). Rezanje treba rezati istovremeno sa štitom do 0,5 cm u širinu i 2,5-3 cm dužine. Hook je potrebno i korteks, ali samo u tankom sloju - Bolje da ne debljem papiru list. Previše gusta štitove slabo prihvaćen.

Proces u usponu

Vakcinisati potrebno samo na čvrst grana, razvija okomito prema gore. Ovaj rast će matičnih stabala jabuke, tako da je više masivna je, to bolje. Nakon toga slijedi lagano bere u paste bijeg u obliku slova T rez (dozvoljeno u običajnom disekcija, ali je teže popraviti oka). Ivice kore, odvrnite vrhom noža, a zatim u neposrednoj blizini stisnuti, lagano držeći ručice, i dobre roll up trake.

Presađivanje jabuke u avgustu se uglavnom odvija u suvom vremenu, a za najbolji ogranak kore postrojenja za 2-3 dana prije inokulacije obilno zaliven. Drugi se može obrisati vlažnom krpom gaće da se otarasi prašine i prljavštine. Polje kalemljenja na traci, kao i ispod i iznad mjesta inokulacije je najbolje za pokrivanje ili plastelin vrt izmjene, neće biti znatan isparavanje vlage, što je neophodno za dobar stopu preživljavanja.kalemljenje stabala jabuke u foto avgust

Vakcinacije ukorijenjen potrebu oko mjesec dana. Onda će to biti moguće ukloniti zavoj. Da biste saznali da li vakcinaciju sigurno prošlo, to može biti samo na krilu bubrega. Ako je suha, i to će biti teško odvojiti od stabljike, a zatim Budding nije uspjelo. Ako je učinak transplantata ne vene, a nakon perioda više nije lako.

jabuka kalemljenje korijen u avgustu

Ovaj put spasenja je u situaciji u kojoj u pogrešno vrijeme, je kupio bubrega novih sorti i postrojenja za drvo tamo. Reznice od jabuka moguće okulirovat na korijen sistema jedni druge, kao i da sleti sa produbljivanjem kalemljenje lokacije i dalje grana okopavanje klijanje.

Same korijene prava stvar kuhati u jesen, odmah nakon list pada. Ali isto tako je dozvoljeno i rano proljeće, u isto vrijeme sa odmrzavanje zemlje. To je bolje da su korijeni s režnjevima i grane. Njihova dužina mora biti 15-20 cm, debljina - minimalna debljina cijepljenih bubrega. Pripremljen u jesen korijena vezan u snopove i pohranjeni u istom okruženju kao kod konvencionalnih biljaka.

U avgustu vakcinacija posađeno na otvorenom terenu na stazi, koja prema stupnju razvoja stabljike pokrivene sa zemljom, a zatim Spud. Uz dovoljnu brigu, u izobilju zalijevanje i gnojidbu do jeseni se formiraju izvanredan iste dobi, čija zaliha je uklonjena, jer je bubreg već formirala svoj korijen sistema.

Produced by kalemljenje stabala jabuke u avgustu će biti prva godina da zahtijeva povećane brige. Stabla se moraju stalno navodnjavati, tankim lišćem, malč zemlju i hranjene organski. Ali, ako je sve ispravno učinjeno, a zatim nakon 2-3 godina biljka će zadovoljiti njihove vlasnike voća.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo