Parna brana za krov: materijala, instalacija, upute i povratne informacije

Unatoč činjenici da je krov je vrlo jednostavno, to se odnosi na složene strukture. Iz tog razloga, čak i beznačajne povrede tehnologije dovodi do toga da je operacija je u pratnji probleme. Neki od njih su otkrivene odmah, drugi - tek nakon nekog vremena. Međutim, rezultat služi početni kršenje brtvljenje i naknadno uništenje krova. Kako bi se osiguralo udoban mikroklima u kući, potrebno je da pravilno opremanje krovni pita među elementima koji imaju parne brane.

Video: Izospan Zahtjev za instalaciju kosog krova

Potreba za korištenje parna brana

parna brana za krov

Parna brana za krov je apsolutno neophodno, jer prostora za bilo koju svrhu, bez obzira da li je to kuhinja ili kupaonica, pretpostavlja određenu količinu vodene pare. Oni dovesti do vrha nakon formiranja prodire u prostor pod krovom, u kojoj se nalazi grijanje materijala. Ako ne poduzeti odgovarajuće mjere, izolacija će upija vlagu, što vremenom će neminovno dovesti do destruktivnih procesa. Ovo zahtijeva korištenje parna brana, koja mora biti prisutna u svakom krovnog tortu. One vlasnike privatnih kuća koje će uštedjeti na kupovini parna brana treba biti svjestan da njegova upotreba omogućava da se malo koristi. Među njima su, osim vjerojatnost truleži i korozije koje se mogu javiti u interakcije metala i drveta, kao i vodene pare. Ako koristite opisane sloj, možete uštedjeti novac na popravke i održavanje krovni sistem, koji neće biti predmet napadima vlage. Ove mjere će pomoći da se produži materijalnog života. Parna brana za krov će biti jeftiniji u odnosu na krov popravak i borbi protiv gljivica i vlage koja se mogu javiti u dnevnim sobama.

Materijali-paroizolyatory

pare krovnog materijala

Video: Instalacija Sa parna brana Izospan

Obilazak građevinskog materijala prodavnice, možete vidjeti niz posebnih filmova za uređenje parna brana. Oni su dizajnirani da obavlja jednu funkciju, ali imaju različita svojstva i karakteristike kvaliteta. Će birati iz hidroizolacija filmova, Anti-kondenzacije materijala i parna brana. Što se tiče prve varijante, ona se koristi za otklanjanje pare ulaze u grijač sloj. Takav materijal ima poseban unutarnji Microperforated strukturu koja omogućava prolaz pare u vanjski prostor. Montaža filma treba sprovesti tako da je uklonjen iz krovnog pokrivača elemenata debljine letva. Ovaj jaz dozvoljava vazduhu da slobodno cirkuliše između mase krova prostora, poboljšanje kvaliteta parne brane.

Koristeći ovaj materijal, možete biti sigurni da će obezbijediti jednosmjerna propusnosti, zadržavajući suhe gradnje i izolacijski materijal.

antikondenzacionog film

Uređaj barijera krov pare

Takav parna brana za krov ima hrpu tkanine koja se primjenjuje na unutrašnjoj površini. Struktura je u mogućnosti da zadrži vlagu, bez oticanja na izolaciju. Cirkulacija zraka koja se javlja u ventilaciju praznine, vlaga promovira brze atmosferske. Uz ovaj materijal može pružiti pouzdanu parna brana, poboljšanje kvaliteta izolacije. Prilikom postavljanja takav film, potrebno je platiti adsorpcija sloj na unutrašnjoj strani stambenih prostorija. Razmak između rogova ne smije biti veća od 1,2 metara. Fiksacija sloj je napravljen na kontrobreshetku sa malo ventilacije jaz.

parna brana film

pare za ravne krovove

Video: Izrada parne izolacije Izospan AM

Parna brana za krov pomoću takvih materijala formira neku vrstu barijere koji se odlaže na unutrašnjoj strani izolacijski sloj. Ovaj film može imati refleks folija od aluminija koji se koristi kao dodatni sloj. Nalazi se tako da se energija zračenja se ogleda u sobu. Zbog toga je moguće da se postigne efekat termos. Set sloj mora biti blizu izolacija, pružajući klirens ventilaciju koja isključuje formiranje kondenzata na unutarnjoj strani tkanine. Takav film ne samo da štiti odlično cijelu strukturu od vlage, ali i smanjiti gubitak topline.

Uputstva o izboru materijala

parna brana ispod krova

Ako će raditi pare krovni materijal mora biti izabran prije početka rada. Stoga je potrebno obratiti pažnju na propusnost vodene pare. Ova vrijednost se odlikuje stopa po kojoj pritisak pare između dva medija odvojene film odnosu. Što je više značajan debljina filma jest, njegova sposobnost niži paropropusna. Važno je uzeti u obzir i snagu materijala. Što više impresivan marža, više pouzdan će gotovog premaza. Ako je sloj zagrijavanje gubi svoju originalnu elastičnost, to će dovesti do opuštene, dok pare eliminirati uništenje izolacije, što gravitacija djeluje.

zaštite od požara i trajnost

ugradnja parne krova

Prije nego što će uređaj biti parna brana krova, trebalo bi uzeti u obzir neke od karakteristika koje bi trebalo opisali sloj. Dakle, to bi trebao biti inherentne otpornost na plamen. Ovo stanje je potrebno kako bi se osigurala sigurnost od požara. Između ostalog, obratite pažnju na ekološke prihvatljivosti. Osnovu treba da bude sastojke koji su sigurni za zdravlje. Obratite pažnju na trajnost, garantni rok će biti određen period u kojem baš ne moraju da se popravke.

instalacija

TekhnoNIKOL parna brana za krov

pare je izabrana nakon što ste ravnog krova, Trebalo bi da bude upoznat sa instalacijom tehnologije. Rekao sloj mora biti ojačana za vanjske obloge s unutarnje strane krova. Na će aranžman potrebno da se formira ventilacija jaz, čija je širina jednaka 5 cm. To će eliminirati učinak vode na plafonu završiti, ako je soba ima visoke vlažnosti. Parna brana i krovna hidroizolacija mora se preklapaju. Potrebno je uzeti u obzir prilikom rezanja materijala. Jedna slika treba da ide na drugu za 15 cm. Fuge moraju biti sigurno zapečaćene ljepljivom trakom gradnje. Dizajna sistema će odrediti, da ostvare jednostrano ili bilateralne montažu.

preporuka čarobnjak

Ako će biti postavljene barijere pare pod krovom, prije rezanja potrebno je uzeti u obzir sezonske varijacije u temperaturi i vlažnosti, koja će imati svoj uticaj na sloju. To ukazuje na potrebu za fiksiranje materijala bez naprezanja, opuštene treba da bude 2 cm. U područjima gdje će pare biti uz zidove ili krov, biti temeljito brtvljenje. Za sve bi trebao biti dobar lijepljenje perimetra. Prilikom instalacije potrebu za korištenje klamerica, koji zagradama su instalirani u elementima rogova. Prilog treba obaviti pomoću šina, to će eliminirati mogućnost da vode prodiranje u grijanje materijala.

Pregledi parna brana "Technonikol"

Danas na tržištu građevinskog materijala je uobičajena parna brana za krov "Technonikol". Potrošači govore o tome vrlo pozitivno. Prema stručnjacima kao odlika djeluje sposobnost da zadrži imovinu kada su vanjski uvjeti odlikuje visokom vlažnosti. Ovaj film pokazuje svoje karakteristike kvaliteta u uslovima ruskog klime. To ukazuje da je materijal i dalje obavlja svoje zadatke u širokom rasponu temperatura koja varira od -40 do +80 stupnjeva.

Čitajući mišljenja, možete shvatiti da u instalaciji ovog materijala je vrlo jednostavna, to je moguće proizvesti učvršćivanje noktiju sa širokim šeširom, kao i klamerica. Ako morate raditi u prostoru izolirane stropovi, zatim napraviti slike na zidovima mora biti 25 cm izvođenjem detaljnu brtvljenje.

zaključak

Instalacija parne krova mora obaviti strogo prema tehnologiji. Na primjer, posebnu pažnju treba obratiti na nepropusnost koja se posebno odnosi na onim mjestima gdje je materijal uz prodorna člana. Među potonje se mogu identificirati ventilaciju, dimnjaka, itd ... Ova pravila moraju uvijek biti uzeti u obzir i biti u skladu sa radom, u suprotnom novac i trud će biti izgubljeno, a nakon nekog vremena krov zahtijeva popravke, koji će biti dugotrajan i skup. Stručnjaci preporučuju najmanje, vjeruj profesionalaca proračun.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo