Tattoo "Maori": implikacije za pleme kako se prijaviti, kakva je razlika

Tattoo - to je umjetnost. U davna vremena to je bilo sveto. Popularnost preživio do današnjih dana. Tattoo "Maori" - u vlasništvu istoimene naselja na Novom Zelandu. Ovo pleme se smatra najsvetije dijelu glave organizma. Nije iznenađujuće, osoba - najpopularnije mjesto za ovu vrstu tetovaža.

Maori tetovaža

Jedne vrste tetovaže su zakrivljene i spiralnim linijama. Sve lice prekriveno tetovažama, rekao je visoki status i moć.

iz istorije

U Maori tetovaže su neka vrsta obreda prolaz. Prvi od njih je primijenjen u adolescenata i dorisovyvat u životu. Informacije o rublje shvatiti plemena je govorio o ljudskom stanju u kojem boravi u društvu. Na drugi način, te tetovaže se nazivaju "Moko". Rekli su mi sve o toj osobi: porodice, materijalni status obitelji i drugi.

Maori tetovaža dizajne

"Maori" tetovaža visok ugled u plemenu. To se posebno odnosi na muškarce. Nanesite obrasce u cijelom tijelu imaju pravo samo na lidera, plemeniti ratnici i svećenici.

U početku tetovaža je primijenjen samo na lice, druge dijelove tijela da bi dobili svoje podvige ili porijekla.

Ako plemena tetovirane tijelo bez bilo koji zakon, on je pogubljen.

Tattoo majstora na nekonvencionalan način. Bez upotrebe igala. Osnovnih alata - razni oblici noževa i dleta, koji su napravljeni od zuba i kostiju velikih riba grabljivica.

Tinte su napravljeni u skladu sa strogim recept. Ključne komponente za stvaranje pigmentacije - prirodne supstance. Ovo bi moglo biti pepeo drvo, pomiješana s životinjskih masti. Najmračnijim pigment, stvoren iz pepela, zadržao za lice. Ink pripremljena za još jednu recept, primjenjuje na manje važan dio tijela. Svi pigmenti su pohranjeni u ukrašavanje jela pod nazivom "The Eye". Ove stavke postaju porodično zlato, koji su prenose iz generacije u generaciju.

O plemenu

Maori tribal ime je definiran kao "obični" ili "normalno". Ali ako pogledamo svoje predstavnike, kao što ih zovu jako teško.

Zbog složene dizajne uklesan na koži Maori komunicira sa bogovima. Sam proces je bio nešto slično nuđenje žrtvovanja. Odlučuje o ovaj korak mogao samo hrabri predstavnici.

Najbolnija tetovaža

Prema legendi, prije nego što se prijavite tetovažu "Maori", majstor mora pažljivo ispitati lice osobe. Ovo omogućava pojedincu da napravi slike.

U kulturi plemena nema katalog slike. Za one koji žele pravi tetovaža, potrebno je da zalihe hrabrosti jer Moramo duže mnogo bola, koji je sastavni dio rituala.

Maori tetovaža vrijednost

Prvo, čarobnjak čini duboke rezove kože nakon što su ispunjeni tintom.

Danas, tetovaže se primjenjuju dati sliku o određenom stilu ili šarm. Majstori su koristili modernim metodama nabosti koje su manje bolno. Najteži način da možete pokušati osjetiti autentičnost Maori tetovaža. Skice se može vidjeti na fotografiji.

Što je tetovaža

Maori položio u crtežima skrivenih značenja. Ovisno o lokaciji svakog tetovaža podijeljen u nekoliko dijelova. Ako je osoba ugledan sunarodnjaka, njegovo lice oslikana u potpunosti.

  • Oslanjajući se na njegovom čelu je rekao da je čovjek - ratnik.
  • Tetovaže oka pokazuje bračno stanje.
  • Obrazi - mjesto koje simbolizira profesije.
  • Vilice i brade pokazao na klasu u kojoj tribesman rođen.
  • Na desnoj strani njegovog lica govorio je pedigreom majka ostavila - otac

Značenje tetovaže

Sve informacije o tetovaža "Maori" vrijednost je bila veoma važna za plemena. "Moko" je ušao svih trenutnih dokumenata.

Takve tetovaže je dozvoljeno da ne samo da identifikuje osobu, oni imaju određeni ritual orijentaciju.

Maori tetovaža Polinezija

Crteži na tijelu štite od bolesti plemena. I vojnici, prema narodnom vjerovanju, dao snagu uma i pomoći u borbi. Onih koji su umrli, tetovaže pokazati put do podzemlja.

Žene lice prekriveno crtežima nije tako gusta kao jači pol. Za prekrasan pola slike je imao veliku važnost oko usana, obrve i nosnice.

Ako ljudi pokazala tetovažu pedigre, slike sa ženom govorio o njoj bračno stanje i broj djece.

Koja je razlika tetovaže

"Maori", Polinezija, tetovaža - ovi koncepti su usko povezani. Slike su uvijek jasno uz dobru tanka linija pratiti sitnih detalja. Kad se sve sabere do šik obrazac. Druga važna karakteristika - lokaciju ukras u spirali. Svi crtež vrti oko nevidljivi osi.

Tetoviranje u plemenskim svećenika su se bavili samo zato to je dobio sveti akciju koja nije moglo dogoditi bez klera.

Do danas, jedan od najpopularnijih obrazaca - Maori tetovaža. Skice postoje u velikim količinama. Možete izabrati svoj omiljeni i ispunite ga na bilo koji dio tijela, bez obzira na carini.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo