Ono što je prikazano na krštenje djevojka kumu i kuma?

Svaki čovjek štiti anđeo njegov staratelj, sveca zaštitnika u raju. Tako da nas uči hrišćanske religije. Stoga, svako ko sebe smatra vjernik pravoslavne čovjeka, prolazi kroz važnu obred - krštenje. To se obično obavlja na 40. dan nakon rođenja. Na današnji dan, beba se pojavljuje njegova zaštitnika na nebu i zemlji svojih predstavnika - kumovi. To je praznik za male hrišćanske, već zato što je obično u pratnji poklona od rodbine i prijatelja.

U ovom članku ćemo govoriti o onome što je predstavljen na krštenje djevojka. Kuma i kum - dva vrlo važna od sada u životu bebe osobe - su prvi donatora. Obično oni su ispred obreda međusobno dogovoriti i kupiti prva devojka u životu ukras. Ovo djeluje kao grudni cross na lancu. To može biti od zlata, srebra ili drva, koji je, prema crkvi, više mogućnosti za vrijeme ceremonije. Postoje trenuci kada konvencionalnim mesinga cross - prvi, koji je predstavljen na krštenje djevojka. Kuma i kum u ovom slučaju propisano je da će njegova kolega zlato beba doći do njegove godine.

koji je predstavljen na krštenje djevojka kumaTu su i druge tradicionalne poklone za naše djevojke do današnjeg dana. Na primjer, to može biti odjeću. Haljinu za krštenje djevojka može izabrati budućnost kum. Ali najčešće je to - brižan roditelja. Pretpostavlja se tradicionalno to da je za krštenje odjeća mora biti elegantan i svijetle. Za djevojčice to može biti dug-boja haljina pastelnih tonova, ukrašen čipke, trake. Već od perlica i cirkonima treba napustiti - krštenje odjeća simbolizira čistoću i nevinost preobraćenikom duša, a ne sjaj i luksuz. Zato je bolje da se pokaže poniznost u lice Boga.

Video: Šta je prihvaćen dati krštenje dječaka.

haljinu za krštenje za djevojčicePostoji još nekoliko stvari iz kategorije onih koji daju djevojka na krštenje. Krestnaya, na primjer, može biti prisutan kao miraz svojoj zadužen srebrnu kašičicu. Ova vrsta poklona su tradicionalne u Rusiji. S jedne strane, smatra se da bebe treba da ga hraniti sa srebrnom pločom - jer to plemenitog metala je dezinfekciju svojstva. A na drugoj - takav poklon je dobar miraz za devojku, au budućnosti - mladu. Također srebro jela prije nego što beba darove rodbini - bake i deke, ujaci ili tetke.

Postavite krštenje za djevojčicePa, ako je budžet za budućnost kumova ne dozvoljava skupe poklone, nije bitno. Razmišljajući o pitanje koje se predstavlja krštenje djevojka kuma može izabrati kao poklon beba dječje izdanje Biblije ili živote svetaca, ikona budućeg sveca djece, mali raspeće. Takav poklon simboliziraju spremnost da bude odgovoran za duhovni razvoj djevojke u budućnosti.

Video: Kumovi. Odgovornosti krsta. Krštenje u Crkvi

U svakom slučaju, možete odabrati pravi poklon. Na primjer, skup krštenje za djevojčice. To će uključivati ​​ne samo elegantan haljinu ili košulju, ali i poseban ručnikom kryzhma u koji je završen bebu nakon kupanja svoj novi pokrovitelja.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo