Iz onoga što dan se smatra trudnoće ginekologa?

Kada žena sazna za njen novi položaj, ona ima puno pitanja. Naravno, to je zabrinuta kako će se beba razvijati, ako se sve u skladu je. Svaka buduća mama prolazi kroz taj trudnoće može zaustaviti. Međutim, većina djece i dalje se rađaju bez ikakvih problema.

Nakon shvativši da se uskoro postati majka, morate posjetiti ginekologa. A doktor iz ovog trenutka će pažljivo pratiti vaše stanje. Mnoge žene su zainteresovani za koji dan se smatra gestacijske starosti ginekologa. Odmah odgovoriti na ovo pitanje nije uvijek moguće. Uglavnom utvrđuje individualne karakteristike začeća i zdravlja žena. Ovaj članak će vas upoznati sa nekoliko slučajeva pregledao, koji opisuje dan ljekari smatraju trudnoće.

koji dan se smatra trudnoće

gestacijska dob od trenutka začeća

Prije nego što shvatim što dan se smatra trudnoće, doktori treba da sebi objasniti princip oplodnje. Žensko tijelo prolazi kroz ciklične promjene u reproduktivnom dobu. U mjesec dana, u tijelu lepšeg pola odvija niz procesa. Prvo, hipofiza proizvodi hormon estrogen. Pod uticajem uzgoj folikula u jajnicima. Oko sredine ciklusa određuje dominantna. To je zbog njega, a potom pušten jaje.

Ovulacija - ovo je trenutak kada je ženska gameta dostigne granicu njegovog rasta i razvoja (Dominantni folikul). Pokreće taj proces luteinizirajući hormon. Nakon toga, progesteron počinje stajati, koja se bavi proizvodnjom žutog tela. Pod svoju akciju javlja endometrija nakupljanje i priprema maternice za trudnoću. Oplodnja se odvija u jajovodima. Odatle kontinuirano dijeljenjem ćelija pasti u šupljinu genitalija, koji će razviti trudnoće. Čini se da sve je vrlo jednostavno, i ne treba da se javljaju na pitanje koji dan se smatra trudnoće. Međutim, doktori imaju nešto drugačiji pogled i dovesti svoj život posjeta. Razmislite o nekoliko pojedinačnih slučajeva.

koji dan se smatra početkom trudnoće, ginekologa

Prosječna ženski ciklus i izračunavanje trajanja trudnoće

Iz onoga dana računati tjedana trudnoće, ako vrijeme ciklusa žena je 26-29 dana? Prvo, recimo da je iznad prosječna dužina perioda je većina žena. Kada dođu na prijem kod ginekologa, doktor počinje njegov račun. U ovom slučaju, počevši dan je prvi dan u kojem je krvarenje počelo. Zašto je takav proračun je napravljen?

Ova metoda instalacije se zove opstetričkim gestacijski. Poreklo je potrebno u prvi dan posljednjeg menstrualnog perioda. Međutim, u ovom trenutku trudnoće nije znao ni žensko tijelo. Važno je napomenuti da je rađanje akušerskih rok traje 40 nedelja ili kao što je navedeno u nekim izvorima, 280 dana. Dvije sedmice koja je prethodila ovulacija, može se oduzeti od tog vremena. U ovom slučaju, trajanje trudnoće će biti 38 tjedana.

koji dan se smatra period trudnoće

Kratkog ciklusa i njene karakteristike

Iz onoga dana ginekolozi vjeruju trudnoća kod žena sa kratkom ciklusu? Iskusnih lekara potrebno uzeti u obzir ono što je trajanje perioda. Ako se to ne uzima u obzir, proračun može se ispostaviti nije tako precizan. Kratak ciklus traje oko 21 dana ili 3 tjedna. Ako počnete računajući od prvog dana posljednje menstruacije, ispada da tjedan dana nije dovoljno. Dakle, žene često kratkog ciklusa ne do propisanog roka. Rođeni nismo došli u 40. tjednu, a 39.

Ako će ginekolog uzeti u obzir posebnost da je ciklus žene Ukratko, možete napraviti ispravan obračun očekivanog datuma isporuke. Da biste to učinili, jednostavno dodajte nestalih ekstra sedmice ukupno trajanje gestacije. U ovom slučaju, može se zaključiti da je termin trudnoće (akušerskih) datira čak i prije posljednje menstruacije (prethodnog ciklusa).

koji dan nekoliko tjedana trudnoće

Kako je izračunato ginekolozi trudnoće u dugom ciklusu,

Uz dan uzeti u obzir početak trudnoće, ako je trajanje perioda žena je više od 30 dana? Na dugim ciklus je kada je jedan od menstruacije do druge odvija oko 35 dana. Iz ovoga se može zaključiti da je ovaj period traje pet tjedana. Kako doktori napraviti obračun u takvim situacijama?

Ovulacije dugo ciklus javlja otprilike 20 dan ciklusa. Kao što znate, od izlaska iz jaja iz jajnika prije rođenja odvija oko 38 tjedana. Međutim, doktori počinju računati od prvog dana posljednje menstruacije. To je razlog zašto se ispostavi da je termin trudnoće kod žena sa dugom ciklus u prosjeku tjedan dana više. Ispostavilo se da je prirodni porođaj ne počinje u 40 i 41 tjedana. Ako je doktor pažljiv i ima dovoljno iskustva, proračun u ovoj situaciji će se odvijati sa 7 dan ciklusa. To će dovesti do toga da su varijacije u očekivani datumi mogu se izbjeći.

In vitro oplodnja: kratki izvještaj

Uz dan uzeti u obzir trudnoće sa IVF? Ovo pitanje je sve lepšeg pola, koji je morao da koristi uslugu umjetne oplodnje. Ako se ova manipulacija žena uzima određene hormone u propisanom dana. Važno je napomenuti da je kratki protokol se ne razlikuje mnogo od uobičajenog ciklusa. U njemu je žena za nekoliko dana uzimanja lijekova koji stimuliraju rast folikula. U samo nekoliko dana prije ovulacije, oni su uklonjeni iz šupljine jajnika. U uobičajenom ciklusu oplodnje odvija se u ovoj fazi. Međutim, sa svim IVF postupak nešto drugačiji. Nakon prijema jaja, oni su u kombinaciji sa spermom. Narednih nekoliko dana za podjelu ćelija gledate stručnjaka. embriotransfera odvija se na treći ili peti dan. Od tog dana, i dođe do trudnoće.

Na dan ginekologa smatraju početkom trudnoće? Kada se veštačka oplodnja razdoblje izračunava iz vremena jajnih ćelija, ali uz dodatak dvije sedmice. Kratki ciklus često nije potrebno da manipulišu proračuna. Ginekolozi kažu da je prvi dan posljednje menstruacije je početak trudnoće.

sa nekim od dana donošenja odluke o početku trudnoće

Značajke dugo protokol in vitro oplodnje

U in vitro oplodnje protokol dugo ima svoje specifičnosti. Dakle, prije stimulacije i raste folikula žena mora proći kroz određene korekcije.

Prvo, lepšeg pola uzimanje lijekova koji blokiraju jajnika. A samo nekoliko nedelja od početka stimulacije. Ako proračun je trudna s prvim danom posljednje menstruacije, njegovo očekivano trajanje je 7-8 tjedna. Dok je realna slika će samo 3-4 tjedna. To je razlog zašto su ginekolozi potrebno uzeti u obzir dan embrija i da presađivanje uzeti kao referentnu točku.

sa nekim od dana da se razmotri trudnoću nakon začeća

posebnim slučajevima

Na dan ginekologa smatraju gestacijske dobi u posebnim situacijama? Za one uključuju okolnosti pod kojima žena ne može imati sastanak prošlog mjeseca. To može biti u toku dojenja, uzimajući određene hormonalne pripreme i tako dalje.

Doktori kažu da je u takvim slučajevima potrebno je provesti ultrazvuk. U ranim fazama takve dijagnoze čini prilično precizno utvrditi broj tjedna trudnoće.

Kao što se događa u životu

Sada znate kako izračunati trudnoće su obično ginekolozi i opstetričari. Trenutno se sve više suočeni sa činjenicom da doktori nisu naročito fiksirana na račun dužine menstruacije i datuma ovulacije. Često, doktori jednostavno dodati tjedan dana do dana posljednje krvarenja i stoga su već obračunskom periodu.

Na primjer, ako je vaš period je počeo 1. januara, rok će uzeti u obzir samo sa brojem 7. Doktori takav proračun koji ne mogu doći u toku menstruacije trudnoće objasniti.

sa nekim od dana da se razmotri trudnoće

Umjesto zaključka

Sada znate koji dan uzeti u obzir trudnoće. Nakon začeća, novi položaj može se naći tek nakon dva tjedna. To će vam test na trudnoću. Međutim, za potvrdu sigurno ono što se dogodilo oplodnja je moguća tek nakon nekoliko tjedana, prilikom dijagnoze ultrazvuka. Zapali trudnoće!

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo