Zaštitni film na prozorima sunca. Uklanjanje zaštitne folije od plastične prozore?

Video: Kako da uklonite zaštitni film iz starog PVC stolarija

Plastična stolarija će biti na snazi ​​za dugo vremena, ako se u toku svog rada u skladu sa neophodna pravila zaštite. To će pružiti priliku ne samo da bi se osigurala njihova dugovječnost, ali također imaju pouzdanu zaštitu od vjetra, hladnoće, prašine, vlage i buke, uz zadržavanje njihove estetike.

Video: Kako ukloniti zaštitnu foliju iz plastičnih prozora

zaštitni film na prozorima

zaštitni film sa plastičnim prozorima je sastavni dio aktivnosti kako bi se osigurala njihova kvaliteta i odličan izgled. To je složen high-tech proizvoda, obavljaju različite funkcije.

Vrste zaštitnih filmova

Ovisno o svrsi filma je podijeljen na nekoliko vrsta. Svaki od njih se vrši na posebnom opremom od visoko kvalitetnih materijala. Tehnologija njihove proizvodnje je proces koji se sastoji od nekoliko faza, jer film ima višeslojnu strukturu, i svaki tip razlikuje svoje posebno kemijski sastav svojih slojeva.

Zaštitni film na prozorima, koji se primjenjuje do gotovog prozor proizvode, da ih štiti od oštećenja prilikom transporta i instalacije. Nakon što je ugradnja prozora želite da ga izbrisati.

uklanjanja zaštitne folije iz plastičnih prozora

Također, kao što film, ima i onih koji dalje zalijepljen na plastičnim stakla. Oni ih zaštiti od mehaničkih oštećenja i naletima, staklarski stiče sigurnost i otpornost na udarce, kao i značajno smanjiti gubitak topline kroz staklo.

Druga vrsta filmova omogućava podešavanje infracrvene i ultraljubičastog zračenja, kao i stepen vidljive svetlosti ulazi kroz prozore.

Video: Kako ukloniti zaštitnu foliju iz plastičnih prozora

Također, tu je i takav tip, kao zaštitni sloj na prozorima, odlikuje visokom pozharoprochnostyu. Sprečava širenje vatre i formira sobu sigurne zone.

Pravovremeno uklanjanje zaštitni film nakon ugradnje prozora

Nakon što je plastični prozor instaliran, trebalo bi da izvršite niz mjera kako bi se osiguralo njegovo efikasno rad. To se prije svega odnosi na uklanjanje zaštitne folije koja pokriva cijelu strukturu.

Da bi se olakšao ovaj, obično na filmu sama pronalazi proizvođača uputstva za detalje dati kao da ukloni zaštitni film iz plastične prozore. Tipično, to se radi odmah nakon instalacije prozor. I pucaj sa staklo, plastika okvira, krila prozora, kosine, prozorske klupice i tokove.

uklanjanja zaštitne folije od prozora

Video: zatamnjena stakla stanova s ​​vlastitim rukama film ogledalo

Ako je uklanjanje film zategnuti, a zatim u budućnosti će izazvati dodatne poteškoće. To je zbog činjenice da je ljepilo s kojima se film je priključen na prozor, može prodrijeti duboko u plastike, i riješi se primjenom konvencionalnih sredstava za čišćenje, to neće biti lako. To kasni uklanjanje zaštitne folije i doprinosi na pojavu glasine o tzv "prljavog PVC profila."

Uklanjanje zaštitne folije sami?

Oni koji nisu odlučili na svoju ruku za obavljanje ovog postupka mogu se prijaviti na čišćenje kompanija koja pruža slične usluge. Ako želite da to radite sami, ali ne znam kako da uklonite zaštitni film iz plastične prozore, hoćeš jednostavne instrukcije.

Da biste uklonili film će trebati:

  • nož wallpaper;
  • strugalicom za čišćenje stakla-keramičke pločice;
  • sušilo za zgrade za kosu.

Trim film plitkim oštrice pod uglom od 45 ° i povlačenjem ruba počinje da se odvoji od površine. Ako se ne ukloni ili pocepane u male komadiće, a zatim pomoću gradi sušilo za kosu, malo joj je omekšao. Zaštitni film na prozorima će biti razdvojeni mnogo lakše kada se pokupi rubu strugač. U ovom slučaju, vjerojatnost oštećenja plastične je svedena na minimum, a cijeli proces je mnogo brže.

Efikasan način za čišćenje ljepila sa plastičnim prozorom

Tako da ste shvatili kako biste uklonili zaštitni film od prozora, i uspješno završena ovoj fazi. Sada ostaje da ukloni od njih ostataka ljepila.

Video: Kako držati kreme za sunčanje film na prozorima?

zaštitne folije na prozorima od sunca

Možete koristiti tkaninu (od mikrovlakana) umočen u sapuna. Ispiranje se pažljivo vodi u nekoliko koraka zadržati plašt plastičnim prozorom. Ako sapunici spere loše ljepilo, možete koristiti više efikasno sredstvo - svjetlo otapalo ili poseban sprej za čišćenje plastičnih prozora «Cosmofen».

Posebna zaštitna toplotni štit film

Da bi se osigurala dodatnu udobnost stanovanja, s plastičnim prozorima, možete zalijepiti poseban film. Kombinuju različite karakteristike potrošača i jednostavnost upotrebe. Zaštitni film na prozorima ovog tipa, s jedne strane, pouzdano štiti staklo od ogrebotina, a sa druge strane, jača svoju dobro, smanjuje rizik od povrede leti krhotine stakla u slučaju oštećenja. Osim toga, ovi filmovi značajno smanjiti gubitak topline iz prostorije kroz prozor.

Tipično, oni uključuju bezbojna reflektivni poliuretan ili polistirena film, ili proizvodi koji se sastoje od metaliziranog Mylar baze obložena slojem bezbojnog polimera. Metalna oplata (srebro ili bronca) podržan na bazi film, pruža površinu koja je u stanju da odražavaju toplotnog zračenja direktno u prostoriju.

zaštitne plastične folije na prozorima

Filmovi ovog tipa (refleksivno) nisu samo bezbojan, ali i zatamnjena. U ovom slučaju, zaštitni sloj se nanosi na film nakon što se boji baze.

Posebna zaštitna film kontrolu osvjetljenje

Da reguliše količinu sunčeve svjetlosti ulazi u sobu kroz prozor, koristite poseban zatamnjena zaštitni film na prozorima od sunca.

To se odnosi na infracrvene i ultraljubičastog zračenja, i vidljive suncu. Ulazeći u sobu kroz prozor, kao zračenje doprinose unutrašnjost blijedi i pozadine, kao i njegove topline u ljetnim mjesecima.

Zatamnjena filmova ovog tipa, uključujući i ogledalo, učinkovito apsorbiraju sunčevu energiju, štiti od sunca. Oni sprečavaju burnout stavke u unutrašnjosti, kao i dodati u udobnosti i željenu klimu.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo