Kako odabrati dječja skejtbord?

Svi roditelji današnjih djeca trebaju znati da će doći vrijeme kada dijete zamolio da mu kupi skateboard. Da li mi je potrebno za vaše dijete? I ako je tako, koja je najbolja odabrati? U ovom članku ćete naučiti kako odabrati dječje skateboard.

Mi je potrebno?

Gotovo sva djeca su danas veliki broj svog vremena na internetu. Gledajući ekstremne prijenos, od njih se traži da kupi skejtbord. U ovoj fazi, svaki roditelj misli: to je vrijedno da se djetetu odbora? U mnogim djece, osigurač se gubi nakon nekoliko dana. Ako je dijete sanja o djetetu skateboard, daju odbor za nekoliko dana na svoje prijatelje. Ako on neće odustati zabavu, a to neće uplašiti pad na treningu, trebalo bi ozbiljno razmisliti o predstojećim izborima odbora.

djeca skateboard

izbor

Danas postoji širok spektar odborima da se jahati. Mnogi stručnjaci savjetuju da kupi prvi skejtbord gotove za djecu za početnike Kompletna-verziji. Postoje montažne model. Ali, takav model je bolje kupiti od trenutka kada se dijete uči da vozi i da će biti u stanju da razumiju ono što mu je potrebno stvarno jesu.

Video: Kako odabrati dijete klizati? Kako naučiti dijete da vozi.

Na šta treba da obratite pažnju?

Prvi je da pogledate na palubi. Ovo Sama ploča. To mora biti visoke kvalitete. Na njegovoj površini ne smije simptomi prisutni snopa. Ne zaboravite i da je trošak odbora ovisi o prisustvu na slici, kao i njegovu kvalitetu.

Mnoga djeca koja su već naučili da vozi, kupiti običan palubi, koji kasnije možete primijeniti svoje vlastite slike ili posebnom naljepnicom.

kako odabrati djeci skateboard

dob djeteta za početak učenja

Skateboard - vrlo opasna igračka. Djeteta, u svakom slučaju će pasti za vrijeme treninga. Stoga, stručnjaci ne preporučujemo da ga kupi za djecu mlađu od 8 godina. Mnogi mogu raspravljati na internetu mnoštvo valjaka, u kojoj je četiri i djeca vješto voze u odborima. Imajte na umu da u ovom uzrastu djeteta da se uključe u obuku treba iskusan trener. Osim toga, beba mora imati veliku želju da nauči da vozi.

Kod djece starije od 8 godina koordinaciju pokreta formirana mnogo bolje. U ovom dobu, to će biti mnogo lakše da se održi ravnoteža, odnosno, biti manje od vodopada.

Model izbor prema starosti

Izbor dijete skateboard, biti izuzetno oprezni. Model treba u skladu sa ne samo godinama, ali i rast djeteta. Standardni odbor ima dužinu od 78 83 cm, a širina -. Od 19. do 21.5 cm nije uvijek za djecu mogu doći od ovih parametara. Zbog toga, treba obratiti pažnju na takva grupa odbora, koji su dizajnirani za različite dobne skupine.

- Djeca skateboard od 3. do 5. godine smatra se najmanji. U tom slučaju je bolje da se koristi model Micro. Ova ploča je namijenjena za djecu manje od 1 metar. Parametri modela su: 70 x 16,5-17 cm.

- Za decu od 6 do 8 godina, bolje je izabrati model Mini. Na takav skejtbord je pogodan dijete raste do 1,4 m Dimenzije :. 71 x 17,8 cm.

- Za djecu od 9 do 12 godina prednost treba dati model srednje veličine. Ovo je savršen odbor za djecu da rastu do 150 cm Dimenzije klizati :. 73,7 x 18,5 cm.

- Adolescenti (djeca u dobi od 13), stručnjaci preporučuju da izaberu Decks-model. To je pogodan za dijete bilo kojoj visini, broj cipela, ali ne smije biti manja od 38.

djeca skateboard 3 godine

materijala gradnje

Najpouzdaniji drva za proizvodnju skejtbordova smatra kanadskog javora. To je pažljivo pritisne i složen u više slojeva. Ova funkcija omogućuje proizvodnju dug život i visoke strukturne čvrstoće. Prodaje također možete pronaći plastične palubi. Oni su mnogo jeftiniji od drva, ali njihova elastičnost i trajnost parametri znatno inferioran u odnosu na prvi. Isto tako, neki proizvođači nude drva na palubi svoje kupce u kombinaciji sa fiberglasa ili aluminija. Prednosti najnovije ploče s pravom mogu procijeniti samo pravi profesionalac.

točkovi

Često su kotači su napravljeni od poliuretana. Minimalni promjer kotača - 52 mm maksimum - 70 mm. Ako se odlučite za skejtbord za početnike, trebali biste odabrati manji kotači promjera. Njihovom kontrolom će biti mnogo lakše, a oni ubrzaju nije dosta visok.

To bi trebalo da obrate pažnju na krutost. To može biti 87-100 i A +. Prva točka meka za njih harakterino odlično držanje. Drugo - teško, oni se koriste stručnjaci za razvoj velike brzine.

Za početnike je bolje odabrati meko kotač koji će izgladiti vibracije. skateboard upravljanje će biti lakše, i malo brzine. Ne zaboravite da je ovo kućište istroši brzo, tako da je potrebno redovito mijenjati.

ležajevi

Ležajevi su dizajnirane da smanje trenje i balansiranje opterećenja. skate točka je podržan na ležajevima. Bolje je izabrati zatvorena. Oni će dobiti prljavštine koje imaju pozitivan utjecaj na trajanje njihovog rada.

Dječje skateboard za početnike

privjesci

Ovo je poseban dio koji se montira ispod palube. Njegova dužina je 12-14 cm. Truckee ili suspenzije mogu imati različitu težinu. Heavy smatra trajniji, i pružaju širok stabilnu bazu. Visoke suspenzija pružaju veću brzinu.

konkavan

Ovo je strani krivine. Zbog prisustva ovog elementa skejtera može obavljati razne trikove. Neki palube na donjoj strani imaju specijalne plastike mlaznica, koje omogućavaju da klize na Perillo. Ali za početnika stane jednostavna ravna ploča.

rok trajanja

Iznenađujuće, a ima rok trajanja skejtbord djecu. Foto ploče su atraktivni, ali treba biti vrlo oprezan prilikom izbora. Prvo, trebate pogledati na datum proizvodnje skate. Želite da se služi da ti što duže? onda daju prednost odbora proizvedene u tekućoj godini. Također, ne kupiti skejtbord za rast, jer drvo ima tendenciju da iskrivi tokom vremena.

Video: Kako odabrati skejtbord? Krstarica, Longboard ili trikovi

briga

To bi trebalo voditi brigu o skate i obavljanje jednostavnih pravila da se brinu za njega.

skateboard djecu slike

Prije treninga, provjeriti sve vijke. Oni moraju biti dobro pričvršćeni. Ovo je posebno važno za ljude koji rade teško trikova i skokova. Cracked vijke treba zamijeniti.

Video: Kako odabrati klizati? Long, Cruiser ili Stunt?

U gornjem dijelu odbor mora redovito čistiti. Za tu svrhu, a četka i mala količina vode.

Ne zaboravite da se stablo ne vrlo dobro podnose vlagu, tako da voda se često ne primjenjuje.

Video: Kako odabrati skejtbord

Male ogrebotine i pukotine neće ometati učenje. Ali, ako na površini bilo duboke pukotine ili raslojavanje, odbor je zamijenjen.

Obratite pažnju na volan dok vozite. Ako je površina napukla, zamijenite ih.

Držite odbora, poželjno je u sobi sa niskim vlažnost. Poželjno je da površina nije izložena direktnom suncu.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo